Το ετήσιο Athens Pride θα λάβει χώρα σήμερα, Σάββατο 10 Ιουνίου, με πληθώρα εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα. Περίπτερα στην εκδήλωση θα έχουν αρκετοί φορείς και σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα, ενώ αναμένεται να εκπροσωπηθούν και υπερεθνικοί οργανισμοί.

Με κοινό περίπτερο στο Athens Pride το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Με κοινό περίπτερο, για ακόμη μία χρονιά, συμμετέχουν στο Athens Pride το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το περίπτερο θα βρίσκεται στην Πλατεία Κοτζιά, το Σάββατο 10 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 21:00, το οποίο θα επισκεφτεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Με αφορμή την κοινή συμμετοχή στο φετινό Athens Pride, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι «είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε και να προστατεύουμε ενεργά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων» και προσθέτει: «Υποστηρίζοντας νομοθεσία χωρίς αποκλεισμούς, καταπολεμώντας τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις και προωθώντας ένα περιβάλλον αποδοχής, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη όπου τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ θα διασφαλίζονται και κάθε άτομο θα μπορεί να ζει ελεύθερα και να «αγαπήσει όποιον θέλει να αγαπήσει»».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», συμπληρώνει ο κ. Τσουτσοπλίδης, «διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, υποστηρίζοντας και θεσπίζοντας νομοθεσία που προωθεί τα ίσα δικαιώματά τους και την αποφυγή διακρίσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κήρυξε την ΕΕ, ήδη από τον Μάρτιο του 2021, «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ+»» και, όπως αναφέρει, «ενέκρινε σημαντικότατα ψηφίσματα, καταδικάζοντας την κατάσταση στην Ουγγαρία, αλλά και την Ουγκάντα, καθώς και ένα ψήφισμα συμπαράστασης και υποστήριξης των ΛΟΑΤΚΙ+ εντός της ΕΕ».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο (10/6) στο κέντρο στο πλαίσιο του Athens Pride 2023

Λόγω διεξαγωγής εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Athens Pride 2023 το Σάββατο 10-6-2023, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από 17.00΄ ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων στην οδό Αθηνάς, στο τμήμα αυτής από την οδό Σοφοκλέους έως την πλατεία Ομονοίας, περιοχή Δήμου Αθηναίων.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς , για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.