Υπήρχε παλαιόθεν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μια ταύτιση του ασφαλιστικού με την… πατάτα, αποκαλύπτει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

Να, πάρτε για παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη που όταν πήγαινε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί ως υφυπουργός Εργασίας υπόσχονταν να δροσίσει την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού: «Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που αναλαμβάνω, σε ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Είναι μία πολύ καυτή πατάτα, που θα την πάρω με αγάπη και αν είναι δυνατόν να τη… δροσίσω», είχε πει, όπως προσθέτει η ίδια πηγή.

Την πατάτα πάντως δεν την δρόσισε και ο βίος του ως υφυπουργού ήταν σύντομος και περιπετειώδης. Μπορεί να μην άφησε πίσω του κάποιο κυβερνητικό έργο, αλλά κατάφερε να κερδίσει δημοσιότητα με την αλήστου μνήμης καταγγελία του για απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και φθάνουμε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, στον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος άφησε δυνατό αρνητικό αποτύπωμα στο Ασφαλιστικό. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό, αλλά θα σας περιγράψω τι είπε αμέσως μετά την «καρατόμησή του» από τα ψηφοδέλτια. Αιτία εκείνη η νυχτερινή εκπομπή με τον Άδωνη Γεωργιάδη: «Ήμουν κουρασμένος και έκανα… πατάτα», παραδέχθηκε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όσα είπε. Ήταν ένα κανονικό… αυτογκόλ, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές. Στην ουσία την «πατάτα» του την εντόπισε πρώτο το Διαδίκτυο και η Ομάδα Αλήθειας (και έγινε ένας χαμός στο σόσιαλ μίντια), αλλά και καταγγελίες για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ με κτύπημα (πάλι) στη μεσαία τάξη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο που του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, με τον πρώην υπουργό να συμφωνεί αμέσως, προκειμένου να μην δώσουν μεγαλύτερο «πάτημα» στη Νέα Δημοκρατία στο «παρά πέντε» των εκλογών.

Τόσο εύκολα δέχθηκε την καρατόμησή του;

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι τόσο εύκολα, χωρίς αντιρρήσεις και με την παραδοχή ότι έκανε «πατάτα» ο κ. Κατρούγκαλος δέχθηκε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει την υποψηφιότητά του από την Α Αθήνας;

Δεν ξέρω πόσο εύκολα δέχθηκε, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ο κ. Κατρούγκαλος μετέδιδε στους συνομιλητές του τις εκτιμήσεις του για την Α΄Αθήνας. Την τελευταία φορά μάλιστα έκανε κουβέντα για το ζήτημα αυτό στο…Προεδρικό Μέγαρο όταν εκπροσώπησε τον Αλέξη Τσίπρα στο επίσημο γεύμα προς τιμή του Αυστραλού κυβερνήτη.

Κάθισε με υπουργούς (ανάμεσά τους και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο) και κάποια στιγμή τους έκανε λόγο για ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική του περιφέρεια, με… «ηθοποιό» (εννοούσε τον Μάριο Αθανασίου), με επιστήμονα (εννοούσε την Αθηνά Λινού) και με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προερχόμενη από το ΠαΣοΚ, κάτι που δυσκόλευε τα πράγματα.