Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απέσυρε την υποψηφιότητά του στις εκλογές 2023 μετά τις δηλώσεις του για αύξηση 20% των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του έδειξε την πόρτα εξόδου από τα ψηφοδέλτια, όμως, επειδή αυτά είχαν τυπωθεί και ο κ. Κατρούγκαλος ήταν κανονικά υποψήφιος από τον Άρειο Πάγο, τέθηκε ουσιαστικά το ερώτημα τι θα γίνει με τους σταυρούς.

Σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι οι σταυροί στο όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσουν το ψηφοδέλτιο και η υποψηφιότητά του παραμένει σε ισχύ.

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή τη δημόσια δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περί απόσυρσής του από την εκλογική μάχη οφείλει να επισημανθεί ότι αυτή ουδόλως επηρεάζει την εκλογική διαδικασία.

Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των ψηφοφόρων, καθώς οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο ψηφοδέλτιο θα καταστήσει το σύνολο του άκυρο»