Η ατζέντα της ημέρας: Η υπόθεση Κατρούγκαλου – Η Γενοκτονία των Ποντίων – Για το 4ο ευρωπαϊκό ο Ολυμπιακός

1

Αποσύρεται από τις εκλογές ο Γιώργος Κατρούγκαλος

2

Οι τελευταίες προεκλογικές ομιλίες πριν την κάλπη

  • Στην Αθήνα ο Μητσοτάκης: Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, θα μιλήσει απόψε το βράδυ, ο πρωθυπουργός, στην τελευταία προεκλογική ομιλία πριν τις κάλπες. Η ομιλία έχει προγραμματισθεί για τις 20:30. Χθες, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από την Θεσσαλονίκη.
  • Στην Πάτρα ο Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσίπρας μετά την ομιλία στο Σύνταγμα την Πέμπτη, στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου Α’.
  • Στο Ηράκλειο ο Ανδρουλάκης: O Νίκος Ανδρουλάκης μετά την συνέντευξή του χθες στο MEGA μεταβαίνει σήμερα στην γενέτειρά του το Ηράκλειο όπου στις 19:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας θα κλείσει τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Πότε καθιερώθηκε; Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.
  • Το σφαγείο του Κεμάλ Ατατούρκ: Είναι η ημέρα που το 1919, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και έδωσε το σύνθημα για τη δεύτερη και ακόμα πιο αιμοσταγή φάση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, που είχε ξεκινήσει ήδη από το 1913 και ολοκληρώθηκε το 1923.
  • 353.000 θύματα: Σύμφωνα με υπολογισμούς  εξολοθρεύθηκαν με σφαγές και με απάνθρωπες εξοντωτικές πεζοπορίες 353.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, Έλληνες του Πόντου.
4

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο μενού των G7

  • Ξεκινά η Σύνοδος της G7: Στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας ξεκινά σήμερα τις εργασίες της η Σύνοδος των G7, δηλαδή των ηγετών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Ιαπωνίας και του Καναδά.
  • Νέες κυρώσεις στη Μόσχα: Σύμφωνα με αξιωματούχους τα παραπάνω κράτη ετοιμάζονται να να επιβάλλουν νέες κυρώσεις και φραγμούς στις ρωσικές εξαγωγές προκειμένου να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την τροφοδοσία της πολεμικής μηχανής του Πούτιν.
  • Να κλείσουν τα «παραθυράκια»: Μέλημα είναι και η αποτροπή παράκαμψης των κυρώσεων αυτών από την Ρωσία. Η Ουάσινγκτον υπόσχεται να θέσει εμπόδια στον ρωσικό χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και στην ικανότητα της Ρωσίας να παράγει ενέργεια μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
5

Στο Κάουνας για το 4ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του ο Ολυμπιακός

  • Πρώτο εμπόδιο η Μονακό: Το εμπόδιο της Μονακό καλείται να ξεπεράσει σήμερα στις 18:00 o Ολυμπιακός προκειμένου να βρεθεί στον τελικό του Final Four της EuroLeague, διεκδικώντας το 4ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του μετά από αυτά στη Ρώμη (1997), την Κωνσταντινούπολη (2012) και το Λονδίνο (2013).
  • Οι αντίπαλοι: Οι Πειραιώτες εφόσον βρεθούν στον τελικό θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή 21 Μαΐου.
  • Με τον κόσμο στο πλευρό του: Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων βρίσκονται ήδη στη Λιθουανία για να υποστηρίξουν την ομάδα εκφράζοντας όπου βρεθούν τον ενθουσιασμό τους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να το απολαμβάνει.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr