Όταν ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στην Πάτρα για προεκλογική ομιλία αποκάλυψε ότι από τη βάση της Ανδραβίδας θα εξορμούν τα F-35 και εξήγγειλε μάλιστα χρηματοδότηση της περιοχής με 150 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της βάσης ώστε να μπορεί να «φιλοξενήσει», τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Και προσθέτει: Προχθές που βρέθηκε στον Βόλο, θυμήθηκε τα χρόνια της θητείας του, πριν από 30 χρόνια, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στον Αγχίαλο, μαζί με τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας και εξήγγειλε την αναβάθμιση όλων των F-16, αλλά δεν ξέχασε και τους πεζοναύτες της 32ας Ταξιαρχίας (που εδρεύει στον Βόλο): «Θα έχετε σε λίγο καινούργια αμφίβια», είπε στους πεζοναύτες.

Πρόκειται για συνολικά 74 επιθετικά αμφίβια οχήματα, AAVP-7A1 με τον (βαρύ) οπλισμό τους και τα ανταλλακτικά, συνολικής αξίας 268 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε προσφάτως ανακοίνωση για τα αμφίβια που πωλούνται στην Ελλάδα, λέγοντας: «Η πώληση αυτή θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, παρέχοντας αποτελεσματική ικανότητα προστασίας των θαλάσσιων συμφερόντων και των υποδομών για την υποστήριξη της στρατηγικής της θέσης στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ».