Η ατζέντα της ημέρας: Η μαύρη επέτειος της Marfin – Η αύξηση επιτοκίων – «False flag» από τη Ρωσία

1

Σήμερα η μαύρη επέτειος από την τραγωδία στη Marfin

2

Διατηρητέα η χρήση των IDEAL και ΑΣΤΟΡ

  • Τι αποφασίστηκε; Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «αποφάσισε τον χαρακτηρισμό της χρήσης των IDEAL και ΑΣΤΟΡ ως διατηρητέας».
  • Ποιο ήταν το ζήτημα; Ως γνωστόν, εδώ και αρκετό καιρό, έχει προκύψει ζήτημα για την συνέχιση της λειτουργίας των δύο κινηματογράφων από την στιγμή που τα κτίρια στα οποία φιλοξενούνται μπήκαν στη δικαιοδοσία του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).
  • Το σκεπτικό της απόφασης; Το ΚΕΣΑ εκτίμησε ότι η διατήρηση χρήσεων πολιτισμού σε ιστορικά κτίρια της πόλης προσδίδει προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη του εκάστοτε ακινήτου και θεωρεί ότι τα επενδυτικά πλάνα αξιοποίησης του ιστορικού κτιριακού αποθέματος της Αθήνας θα πρέπει να συμβαδίζουν με την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της καλλιτεχνικής αξίας, καθώς προκύπτουν αμοιβαία οικονομικά οφέλη.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης η ΕΚΤ

4

Ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στο Κρεμλίνο

5

Δημοσκοπική άνοδος για τη Νέα Δημοκρατία

  • Ποια η διαφορά των δυο κομμάτων: Στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες τοποθετείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο Mega. Μάλιστα, στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 7,7 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 35,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,7%.
  • Πόσες έδρες για το κάθε κόμμα: Με βάση τα ποσοστά αυτά η έρευνα δίνει 121 έδρες στη Νέα Δημοκρατία, 94 στον ΣΥΡΙΖΑ, 36 στο ΠΑΣΟΚ, 23 στο ΚΚΕ, 11 στην Ελληνική Λύση και 15 στο ΜέΡΑ 25. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, οι έδρες των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25 δεν επαρκούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης (145 στο σύνολο). Αντίθετα, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ φτάνει τους 157 βουλευτές από την πρώτη κάλπη.
  • Πόσο ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις εκλογές: Πάνω από 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 82% από 83% τον Απρίλιο) ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά για τις εκλογές της 21ης Μαίου ενώ 10% όχι και τόσο και 8% καθόλου. Αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι Boomers (59-77 ετών) με 86% και το ίδιο οι Silent (78 ετών και πάνω).
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr