Εξηγήσεις, ενώπιον των αρχών, θα κληθούν να δώσουν το προσεχές διάστημα τέσσερις ύποπτοι για την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι.

Ο θάνατος των τριών υπαλλήλων, μια εκ των οποίων μάλιστα ήταν έγκυος, μετά από εμπρησμό της τράπεζας, είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ η υπόθεση άνοιξε εκ νέου μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Αποκλειστική μαρτυρία σοκ για την τραγωδία

Ο πρώτος άνθρωπος που απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο κτίριο, μίλησε στο MEGA, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και αποκαλύπτοντας όσα δραματικά έζησε εκείνη τη μοιραία μέρα.

«Αυτό που θα ήθελα, όπως όλοι, είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Εγώ θα ήθελα να μάθει όλος ο κόσμος ποιοι είναι, ώστε να ξέρουν οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους, τα αδέλφια τους, να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που σκοτώσανε αυτούς τους ανθρώπους. Πιο πολύ να τους ξέρουνε, νομίζω ότι η κατακραυγή είναι πιο σημαντικό πράγμα από την τιμωρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο τότε υπάλληλος της τράπεζας περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν εκείνος και οι συνάδελφοί του, όταν μέσα σε λίγα λεπτά, μετά την πυρπόληση της τράπεζας με μολότοφ, το κτίριο γέμισε καπνούς.

«Μας έλεγαν «να καείτε, καλά να πάθετε»»

«Τρία άτομα με κουκούλες, αρχίζουν και σπάνε την τζαμαρία του κάτω ορόφου, αφού την σπάσανε, ρίξανε μέσα ούτε εγώ ξέρω τι, αμέσως λαμπάδιασε, μέσα σε πέντε λεπτά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που έβγαινα από την πόρτα. Η πόρτα ήταν ηλεκτρονική και έπρεπε να μπω μέσα στο κουβούκλιο, να μείνω μέσα για πέντε δευτερόλεπτα και μετά να ανοίξει και δεν ήξερα αν θα άνοιγε για να βγω έξω. Βγήκα, αρχίσανε οι πέτρες, να με βρίζουνε “να καείτε”, “καλά να πάθετε” και τέτοια…», εξομολογήθηκε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα, διέσχισε την οδό Σταδίου, φτάνοντας μπροστά από την τράπεζα Marfin. Στη συνέχεια έσπασαν με πέτρες τη γυάλινη πρόσοψη και πέταξαν στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ, καθώς και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.

Αυτόπτες μάρτυρες και διασωθέντες έχουν περιγράψει μάλιστα τους δράστες.

«Βρισκόμουν στο πατάρι του Ιανού. Είδα τα πάντα. Μία ξανθιά με κοτσίδα, ένας ψηλός με γιακά, ένας με φανταχτερά ρούχα και ένας εύσωμος, κατευθύνονται προς την τράπεζα. Τους βλέπαμε όλοι, είχαν ξεχωρίσει για κάποιο σκοπό. Φτάνουν εκεί, βγάζουν ένα σφυρί, σπάνε την τζαμαρία και πετούν μέσα μολότοφ» ανέφερε ένας από αυτούς.