Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε ένα drone για να προσπαθήσει να σκοτώσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα στη νύχτα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν πλάνα που απεικονίζουν ένα μικρό σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από το Κρεμλίνο στη Μόσχα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θεωρεί την επίθεση ως «σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια», μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν» ανέφερε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το RIA, ενώ επισήμανε ότι ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στα κτίριά του.

Επιπλέον, σύμφωνα με το RIA, ο Πούτιν δεν άλλάξε το πρόγραμμά του και βρίσκεται κανονικά στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας. «Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα για αντίποινα, όπου και όποτε κρίνει σκόπιμο», κατέληξε το πρακτορείο.

Η απάντηση της Ουκρανίας

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.