Αύριο Τετάρτη 3 Μαΐου θα βρεθούν ενώπιον ανακριτή τα δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι δεν σχετίζονται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι απαντήσεις που θα δώσουν οι δύο συλληφθέντες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μπορεί να είναι το κλειδί για νέες ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση καθώς δεν αποκλείεται να αποκαλύψουν δεδομένα που θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά τις συλλήψεις των δύο αδελφών και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, θεωρούν πως έχουν πλέον βρει τα κομμάτια του παζλ που τους έλειπαν όλα αυτά τα χρόνια ώστε να προχωρήσουν στην εξιχνίαση των συμβολαίων θανάτου στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας. Εκεί τα άτομα που την απαρτίζουν συνδέονται με λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και λαθραία τσιγάρα.

Όπως όλα δείχνουν οι συλληφθέντες φαίνεται πως εμπλέκονται και σε δολοφονίες άλλων ατόμων και από την Αστυνομία θεωρούν πως ο νεότερος από τα αδέλφια ήταν πάνω στη μηχανή και ο άλλος στο βαν. Θεωρείται βέβαιο πως θα εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης για τα άτομα που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, δηλαδή για τον 40χρονο από τα δύο αδέρφια.

Τι εξετάζεται

Δεν αποκλείεται και οι δύο επιβαίνοντες να αποβιβάστηκαν από το μηχανάκι, να μπήκαν στο λευκό βαν και να εξαφανίστηκαν. Μέσα στο λευκό βαν φέρεται να ήταν ο 48χρονος άλλος αδερφός μαζί με ένα άλλο άτομο, το οποίο φαίνεται πως και αυτό είναι γνωστό στην ΕΛ.ΑΣ. Η Αστυνομία εκτιμά πως εμπλέκονται άλλα δύο άτομα.

Επίσης έχει ζητηθεί να γίνει έλεγχος σε μία σελίδα στο Facebook που διατηρούσαν και έχει ζητηθεί η συνδρομή από ξένες υπηρεσίες για να βρουν τι μηνύματα αντάλλαξαν πριν και μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Ακούγεται ότι θα έχουμε 3 νέες συλλήψεις – Να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός»

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας, Ρόη Παυλέα. «Όταν ανέφερα στη μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, την κυρία Παναγιώτα, ότι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τη δολοφονία του, δεν υπήρχε λόγια, έκλαιγε συνεχώς. Η κ. Παναγιώτα πηγαίνει και κλαίει συνέχεια στον τάφο του γιου της, τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά εδώ και δύο χρόνια. Χαρακτηριστικά η μητέρα του μου είχε πει: «πίστεψέ με Ρόη, ο Γιώργος ξέρει από πάνω ποιοι είναι οι δολοφόνοι του, γνωρίζει τα πάντα»».

«Βεβαίως θα έρθει (η αδερφή του από τη Γερμανία). Παρακολουθεί τα πάντα δύο χρόνια τώρα και ακούει όλες τις ειδήσεις που αφορούν την υπόθεση. Μιλάει μαζί μας, ενημερώνεται και φυσικά όλοι περιμένουμε αύριο να πάρουμε τη δικογραφία».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα έχουμε άλλες τρεις συλλήψεις, αλλά η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε οι συλληφθέντες δεν είναι προς το παρόν ο ηθικός αυτουργός. Το καλό είναι ότι η Αστυνομία έχει αρχίσει να ερευνά την υπόθεση και έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι τον ηθικό αυτουργό ή τους ηθικούς αυτουργούς. Είμαι απόλυτα αισιόδοξη ότι θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, καθώς όλα δένουν πλέον» είπε.

Και κατέληξε: «Υπάρχει και άλλη μία εκκρεμής δικογραφία που συνδέεται με τον Γιώργο, καθώς του παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα παράνομα και ορισμένες φορές νομίμως με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Πλέον το παζλ είναι έτοιμο να συμπληρωθεί, υπάρχει και πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» είπε η κ. Παυλέα.