Το δικαστήριο της Γιούτα έκρινε αθώα τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου στην υπόθεση τραυματισμού ενός σκιέρ κατά τη διάρκεια σύγκρουσης των δύο στην πίστα του σκι σε πολυτελές θέρετρο του Παρκ Σίτι το 2016.

Οι ένορκοι έκριναν ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν έφταιγε για τη σύγκρουση, μια ετυμηγορία που ολοκλήρωσε μια εβδομάδα καταθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης που διερεύνησε την εθιμοτυπία του σκι, την ιατρική ιστορία και την κουλτούρα των διασημοτήτων.

Ο άλλος σκιέρ, ο Τέρι Σάντερσον, 76 ετών, συνταξιούχος οπτικός, είχε μηνύσει την Πάλτροου, 50 ετών, για 300.000 δολάρια, κατηγορώντας την ότι έκανε σκι «εκτός ελέγχου» σε μια πίστα για αρχάριους, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι η πρόσκρουση του προκάλεσε τραυματική εγκεφαλική βλάβη και τέσσερα σπασμένα πλευρά, μεταξύ άλλων σοβαρών τραυματισμών.

Ο Σάντερσον είπε ότι μια γυναίκα που αργότερα έμαθε ότι ήταν η Πάλτροου έπεσε στην πλάτη του και τον εκσφενδόνισε σε έναν λόφο στο Deer Valley Resort. Ένας φίλος του Σάντερσον κατέθεσε ότι είδε την Πάλτροου να πέφτει πάνω στον πρώην γιατρό.

Η Πάλτρου, η οποία ανταπέδωσε την αγωγή, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι δεν προκάλεσε το ατύχημα αλλά, αντίθετα, ότι ο Σάντερσον ήταν εκείνος που την χτύπησε από πίσω.

Το οκταμελές σώμα ενόρκων τάχθηκε με το μέρος της Πάλτροου, κρίνοντας ότι ο Σάντερσον ήταν 100% υπαίτιος, και επιδίκασε στην Πάλτροου συμβολική αποζημίωση 1 δολαρίου, ποσό που είχε ζητήσει με ανταγωγή.

Η ηθοποιός του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ», γνωστή και για το lifestyle brand Goop, χαμογέλασε καθώς ανακοινώθηκε η ετυμηγορία. Ο δικηγόρος της δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν θα σχολιάσει την απόφαση.