Για την ομοφυλοφιλία και την σημασία του coming out μίλησε στο συνέδριο Upfront Initiative ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και σεναριογράφος εξέφρασε την ανάγκη να εξηγήσουν οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι την σεξουαλικότητά τους: Εμείς χρειάζεται να εξηγήσουμε. Γιατί τόσα χρόνια, αν δεν εξηγήσουμε εμείς κάνοντας coming out, θα το εξηγήσουν οι straight, όπως έκαναν 2000 χρόνια τώρα και δεν τα πήγαν πολύ καλά», προσθέτοντας ότι «είπαν ότι η σεξουαλικότητά μας είναι θανάσιμο αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, ανωμαλία, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία -έχει ειπωθεί και αυτό- και θα πάμε στην κόλαση. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα».

«Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία»

«Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία. Η πρώτη αναφορά υπάρχει σε μια αποστολική επιγραφή, που στάλθηκε στους Ρωμαίους. Δηλαδή δεν το έστειλαν καν σε εμάς το γράμμα, πήγαινε στη Ρώμη. Οι Κορίνθιοι πρέπει να προσέχουν από όσο ξέρω, αλλά επιστολή προς Σερραίους εγώ δεν ξέρω. Αν τα εξηγήσουμε τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα. Για αυτό ακριβώς μιλάω. Στην αρχή πίστευα ότι μιλώ για να αισθανθώ εγώ καλύτερα. Και αισθάνομαι καλύτερα. Μετά πίστευα ότι μιλούσα για να βοηθώ κόσμο και βοηθώ», τόνισε.

«Το επιχείρημα είναι ότι ο Θεός έπλασε την Εύα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: Ήσουν κρυμμένος πίσω από καμία φραουλιά και το είδες;», πρόσθεσε αστειευόμενος.