Σοκάρουν οι εικόνες από τα πυρά που δέχτηκε ένα αεροπλάνο, στη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν στο Μεξικό μετά τη σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο».

Το αεροπλάνο που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Κουλιακάν, στην Πολιτεία της Σιναλόα, χτυπήθηκε από πυρά ωστόσο κανένας επιβάτης, ούτε εργαζόμενος στο αεροδρόμιο δεν έπαθε το παραμικρό, ανακοίνωσε η μεξικανική αεροπορική εταιρεία Aeromexico.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυρά στο αεροδρόμιο του Κουλιακάν, το οποίο στη συνέχεια έκλεισε, εν μέσω ταραχών στην πόλη.

Πανικόβλητοι οι επιβάτες του αεροπλάνου – Δείτε βίντεο

Όπως φαίνεται στα βίντεο, οι επιβάτες πανικόβλητοι, έσκυβαν πίσω από τα καθίσματα του αεροπλάνου για να προστατευτούν.


Πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι νωρίτερα συνελήφθη στην πόλη αυτήν ο Οβίδιο Γκουσμάν, γιος του φυλακισμένου βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Ταραχές μετά τη σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο»

Η είδηση για τη σύλληψη του Οβίδιο κυκλοφόρησε έπειτα από μια νύχτα ταραχών στην πόλη Κουλιακάν, στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, όπου εδρεύει το ομώνυμο καρτέλ, μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο.

Ο Οβίδιο Γκουσμάν, ο οποίος ανέλαβε αρχηγική θέση στο Καρτέλ Σιναλόα μετά τη σύλληψη του πατέρα του, είχε κρατηθεί για λίγο τον Οκτώβριο του 2019 αλλά αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος, για να αποφευχθούν αντίποινα από το καρτέλ.

Η σύλληψή του σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής Μεξικού-ΗΠΑ-Καναδά που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη του Μεξικού και στην οποία αναμένεται να συζητηθούν και θέματα ασφαλείας. Ένας Μεξικάνος αξιωματούχος είπε ότι η σύλληψη θα αποδειχθεί μια καλοδεχούμενη προσθήκη στη συνεργασία μεταξύ Ουάσινγκτον και Μεξικού σε θέματα ασφαλείας, ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ πρόσφεραν αμοιβή ύψους 5 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη και την καταδίκη του Οβίδιο.

Ο πατέρας του Οβίδιο, ο 65χρονος Χοακίν Γκουσμάν καταδικάστηκε το 2019 από δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε ισόβια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία των εχθρών του. Εκτίει την ποινή του στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Supermax του Κολοράντο.

Πηγή: ΑΜΠΕ