Δύσκολοι έρωτες μετά μουσικής

Ο τενόρος Ανταμ Σμιθ και η υψίφωνος Νικόλ Σεβαλιέ μιλούν για τους ρόλους τους στα «Παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Οφενμπαχ που παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή. 

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Νέος, ευειδής και ταλαντούχος, ο Ανταμ Σμιθ έχει αρχίσει να ξεχωρίζει ως ένας από τους καλύτερους τενόρους των ημερών μας. Ο γεννημένος στην Αγγλία καλλιτέχνης διακρίνεται σε έργα του γαλλικού αλλά και του ιταλικού ρεπερτορίου, ενσαρκώνοντας ιδανικά τους εραστές που αγαπάνε και πονούν σε όπερες όπως «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Γκουνό αλλά και «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Οφενμπαχ. Με αυτόν τον ρόλο, με τον Χόφμαν, κάνει τώρα το ντεμπούτο του στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο ΚΠΙΣΝ, πρωταγωνιστώντας στο πολυαναμενόμενο ανέβασμα του πολωνού σκηνοθέτη Κρύστοφ Βαρλικόφκσι.  

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος, λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης, συναντά τον ραγδαία ανερχόμενο τενόρο, ο οποίος φωτογραφίζεται για το πριοδικό και μιλάει για τη ζωή και την τέχνη του. Παράλληλα η συμπρωταγωνίστριά του, η υψίφωνος Νικόλ Σεβαλιέ, που ερμηνεύει τους ρόλους της Ολυμπίας, της Τζουλιέτας, της Αντωνίας και της Στέλλας, περιγράφει τις δικές της διαδρομές στις διεθνείς σκηνές της όπερας. 

***

Καμίλα Λάκμπεργκ – Χένρικ Φεξέους 

Η διάσημη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και ο βραβευμένος mentalist μιλούν για το δεύτερο μέρος της καθηλωτικής τριλογίας τους. 

Φωτογραφία: Εlisabeth Toll

Η Καμίλα Λάκμπεργκ δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για µία από τις πιο πολυδιαβασμένες και αγαπημένες σουηδές συγγραφείς, η φήμη της οποίας έχει ξεπεράσει τα σύνορα της πατρίδας της. Περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο. Είναι επίσης διακεκριμένη entrepreneur και µία από τις ιδρύτριες της επενδυτικής εταιρείας Invest In Her «από γυναίκες για γυναίκες» που προάγει τη γυναικεία επιχειρηµατικότητα και αγωνίζεται για την εξάλειψη των µισθολογικών διαφορών σε βάρος των γυναικών. Oταν ανακοινώθηκε πριν από μερικά χρόνια ότι δουλεύει πάνω σε μια νέα τριλογία σε συνεργασία με τον Χένρικ Φεξέους, τον διασημότερο και πιο περιζήτητο ομιλητή της Σουηδίας και βραβευμένο πνευματιστή, αναγνωρισμένο μάλιστα ως έναν από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στη γλώσσα του σώματος, η ανυπομονησία του αναγνωστικού κοινού χτύπησε κόκκινο.

Το πρώτο κοινό τους πόνημα με τίτλο «Το κουτί» και κεντρικούς ήρωες την αστυνομικό Μίνα Νταμπίρι και τον πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ εκδόθηκε πέρυσι γνωρίζοντας θερμή υποδοχή. Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος μιλάει μαζί τους με αφορμή το δεύτερο μέρος της τριλογίας τους με τίτλο «Η σέχτα», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και διαβάζεται και αυτό απνευστί.  

***

Βασίλης Μίχας «Προσπαθώ συνέχεια να εξελίσσομαι»

Ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς του Μega «Η γη της ελιάς» μιλάει στο ΒΗΜAgazino για το ταξίδι του στον χώρο της υποκριτικής, για τον έρωτα και τα μαθήματα που του έδωσε μέχρι τώρα η ζωή. 

Φωτογραφία: Ολυμπία Κρασαγάκη

O Βασίλης Μίχας δεν είναι απλά ένας πολύ όμορφος άνδρας, αλλά ένας άνθρωπος που μοιάζει να δίνεται με πάθος στα πράγματα. Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της υποκριτικής καταφέρνοντας προτού κλείσει τα 30 του χρόνια να έχει στο ενεργητικό του δυνατές συνεργασίες, έχοντας παίξει μάλιστα και στην πρώτη σκηνή της χώρας, στο Εθνικό Θέατρο. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία διέκρινε επάνω του ο Αντρέας Γεωργίου που τον κάλεσε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της σειράς του Μega «Η γη της ελιάς», ενσαρκώνοντας τον χαρακτήρα του Χρήστου. 

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί με τον Βασίλη Μίχα για τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά αλλά και για την πορεία ζωής του. «Ο,τι έχει να κάνει με την υποκριτική με ενδιαφέρει. Το θέατρο, από το οποίο έχω πάρει μια μικρή γεύση, ήταν για εμένα κάτι που θέλω σαν τρελός να ξανακάνω. Κινηματογράφο δεν έχω κάνει ακόμα, αλλά θα ήθελα πολύ να δοκιμαστώ και σε αυτό. Ο,τι και να έρθει στον δρόμο μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κάνω με ενθουσιασμό και πολλή δουλειά. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό και για εμένα αλλά και για τους σκηνοθέτες που θα με επιλέξουν» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

***

Σπίτια με προσωπικότητα 

Πού διοχέτευαν το καλό τους γούστο οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι ανά τον κόσμο και τους αιώνες; Μα φυσικά στα προσωπικά τους καταφύγια. 

Φωτογραφία: Francisco Lubbert

Ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά εσωτερικά σπιτιών σε όλον τον κόσμο από δημιουργικούς ανθρώπους στον χώρο της τέχνης, των γραμμάτων, της μόδας, του ντιζάιν, της μουσικής, του κινηματογράφου έχουν γίνει ένα πλούσιο λεύκωμα που μας μεταφέρει στα άβατα μεγάλων προσωπικοτήτων. Από το Κάστρο του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Αμπουάζ της Γαλλίας, στο μικρό και λιτό διαμέρισμα του Ρενέ Μαγκρίτ στα προάστια των Βρυξελλών, ο οποίος δημιούργησε σχεδόν τα μισά από τα έργα του στην τραπεζαρία του ή στο καλειδοσκοπικό σύμπαν της σχεδιάστριας Ζάντρα Ρόουντς οι χώροι αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα τα θέλω, τις αξίες και το πνεύμα της προσωπικότητάς τους και είναι σχεδιασμένα μόνο για τους ίδιους και για εκείνους που αγαπούν.   

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου μάς ξεναγεί στα σπίτια των ανθρώπων που έχτισαν τα καταφύγια των ονείρων τους, μέσα από τα οποία άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους ακριβώς όπως και μέσα από την τέχνη τους. 

***

Τερκς και Κέικος: Τα νησιά με το αιώνιο καλοκαίρι 

Ενα πολύ μακρινό ταξίδι σε ένα αρχιπέλαγος που υπόσχεται διακοπές, ξεκούραση και ξεγνοιασιά δίχως τέλος.  

Ενώ στην Ελλάδα ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, εμείς αναχωρούμε (έστω νοερά) για ένα μέρος όπου συνεχίζονται τα μπάνια και όπου οι ρυθμοί της ζωής είναι πιο αργοί, πιο φιλικοί προς το νευρικό σύστημά του ανθρώπου. Πάμε εκεί που ως τουρίστας ξεχνάς εύκολα υποχρεώσεις και άγχη και απολαμβάνεις στην παραλία, κάτω από έναν φοίνικα, το αιώνιο καλοκαίρι.  

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος μας ταξιδεύει στις εξωτικές νήσους Τερκς και Κέικος. Πρόκειται για οκτώ μεγάλα νησιά και δεκάδες μικρότερα που αναδύονται μέσα από τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής, κάπου κοντά στις Μπαχάμες. Και που προβάλλουν πλέον ως ένας ιδανικός εναλλακτικός προορισμός χαλάρωσης και απόλαυσης για εκείνους οι οποίοι προτιμούν να παρακάμψουν τις αρκετά επιβαρυμένες από την τουριστική ανάπτυξη γειτονικές περιοχές και να επιλέξουν κάτι πιο ήσυχο, κάτι πιο γνήσιο – μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Ας τις γνωρίσουμε! 

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»