Τα τεταμένα πνεύματα κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές παραλίγο να οδηγήσουν σε εκτός ελέγχου καταστάσεις. Το κλίμα οξύνθηκε υπέρμετρα στις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα και ιδίως στις δευτερολογίες τους.

Αγκαζέ

Μάλιστα όπως καταγράφεται στις κάμερες της Βουλής την ώρα που στο βήμα βρίσκεται ο πρωθυπουργός βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αντάλλαξαν βαρύτατες καταγγελίες και χαρακτηρισμούς, ενώ η γαλάζια βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή σηκώθηκε από τη θέση της και κατευθύνθηκε στην πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την επανέφερε στην τάξη καλώντας την να πάει στη θέση της, ενώ όπως φαίνεται σπεύδει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να συγκρατήσει την κα Πιπιλή και να εκτονώσει την κατάσταση. Πιάνοντάς την αγκαζέ, την ανάγκασε να επιστρέψει στην θέση της.

Συμπαθέστατη κατά τ’ άλλα

Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στην έναρξη της δευτερολογία του ανέφερε ότι «η ένταση και ο διάλογος είναι εντός του πλαισίου της δημοκρατικής λειτουργίας. Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό που είδαμε με την συμπαθέστατη σε εμένα βουλευτή να σηκώνεται από την θέση της και να ζητά τα ρέστα από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξαναγίνει».