Από το βήμα της Βουλής στη συνεδρίαση της ολομέλειας για το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του άλλαξε… όνομα. Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του έμεινε στο σημείο που ο κ. Τσίπρας ρώτησε για ποιο λόγο εφόσον η κυβέρνηση θεωρεί τους δημοσιογράφους συκοφάντες δεν προχώρησε σε μήνυση και αγωγή εναντίον τους.

Στην απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τον κ. Βαξεβάνη και την αγωγή που κατέθεσε ο δημοσιογράφος εναντίον του, μπέρδεψε τα ονόματα και αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, Κώστα Βαξεβάνη. Αντιλαμβανόμενος το σαρδάμ σχολίασε: γλώσσα λανθάνουσα.

«Πριν καλά καλά αναφέρετε κ. Βαξεβάνη, συγγνώμη κ. Τσίπρα… ,γλώσσα λανθάνουσα θα καταλάβετε γιατί, πριν καλά καλά προλάβετε εσείς να μου ζητήσετε να προχωρήσω σε αγωγή εναντίον του, ο ίδιος (σσ ο κ. Βαξεβάνης) πρόλαβε να τουϊτάρει λέγοντας ότι πρέπει να του κάνω μήνυση. Καλά αυτός σας γράφει τις ομιλίες; Εάν σας τις γράφει αυτός τουλάχιστον συγκρατήστε τον να μην σας προλαβαίνει στο twitter».

Το επίμαχο απόσπασμα