Ξεκινώντας τη δευτερολογία του στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε για ακόμα μια φορά το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να κάνει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές.

Διαβάστε επίσης: 

«Σας ακουσα κ. Τσίπρα να επικαλείστε τις δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Αυτή η μόνιμη προσπάθεια να παρουσιάσετε διχασμένη τη ΝΔ τείνει μονίμως να πέφτει στο κενό. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα συνοχής της ΝΔ κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Έχει παρέλθει το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας που κάνατε. Κάνατε για ένα χιονιά πρόταση δυσπιστίας, δεν θα κάνετε για το ζήτημα των παρακολουθήσεων;» είπε αρχικά στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της πρότασης της αντιπολίτευσης για υπαγωγή της ΕΥΠ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας ότι η ΕΥΠ είναι προσανατολισμένη στην εξωτερική απειλή, ενώ σε ότι αφορά την κριτική για το ότι η ΕΥΠ καθίσταται ανεξέλεγκτη με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα μετατραπεί η ΕΥΠ σε ΜΚΟ.