Ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στην πρεμιέρα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ με τη Σερβία και θα απουσιάσει από τη συνέχεια της φάσης των ομίλων.

Ο σούπερ σταρ της «Σελεσάο» δηλώνει πως θα δώσει μάχη για να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα για να βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας του να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για την αγωνιστική συμπεριφορά και το χαρακτήρα του το τελευταίο διάστημα και ο Ρονάλντο έσπευσε να του συμπαρασταθεί. Ο θρυλικός άσος, που οδήγησε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2002, με ανοικτή επιστολή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στήριξε τον Νεϊμάρ και τόνισε:

«Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι, όπως εγώ, σε θαυμάζουν και σε αγαπούν. Το ταλέντο σου, σε έχει πάει τόσο μακριά, τόσο ψηλά, που σε κάθε γωνιά του κόσμου υπάρχει αγάπη και θαυμασμός για σένα. Είναι, όμως και το ίδιο που σε φέρνει αντιμέτωπο με τόσο φθόνο, με τόσο κακό, σε βαθμό που να πανηγυρίζουν ακόμα και για τον τραυματισμό ενός σταρ σαν εσένα, ενός παίκτη με τέτοια ιστορία.

Πού έχουμε φτάσει; Τι κόσμος είναι αυτός; Τι μήνυμα περνάμε στους νέους; Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ασκούν κριτική, αλλά είναι λυπηρό να βλέπεις την κοινωνία να βαδίζει σε έναν δρόμο μισαλλοδοξίας και ρητορικής μίσους.

Κόντρα σε αυτή τη λεκτική βία, σου γράφω σήμερα αυτό: Γύρνα πιο δυνατός! Πιο έξυπνος! Διψασμένος για περισσότερα γκολ!! Όσα καλά κάνεις εντός κι εκτός γηπέδου είναι πολύ μεγαλύτερα από τον φθόνο που συναντάς.

Μην ξεχάσεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο το ταξίδι που σε έκανε είδωλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Βραζιλία σε αγαπάει! Ο πραγματικός οπαδός, αυτός που ζητωκραυγάζει για σένα, χρειάζεται τα γκολ, τις ντρίμπλες, την τόλμη σου.

Μην ασχολείσαι με τους δειλούς και όσους σε φθονούν. Γιόρτασε την αγάπη που έρχεται από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σου. Θα επιστρέψεις στην κορυφή! Κι ας γίνει όλο το μίσος καύσιμο για σένα.

Όσοι διαβάσατε αυτή την ανάρτηση, σας ζητώ να στείλετε θετική ενέργεια στην εθνική ομάδα, στον Νεϊμάρ και τους συμπαίκτες του».