Μονοήμερο πολιτικών συζητήσεων εφ όλης της πλούσιας πολιτικοποικονομικής ύλης των ημερών οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) την Κυριακή 6 Νοέμβρη στη Νομική της Αθήνας.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου για την εκδήλωση:

«Η πολιτική κρίση έχει γίνει μόνιμη διάσταση της πολύπλευρης και μακρόσυρτης κρίσης που συγκλονίζει πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Και ξεπροβάλει σαν απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Το πιο πρόσφατο σοκ έρχεται από την Ιταλία. Το κόμμα των νοσταλγών του Μουσολίνι, οι «μεταφασίστες» της Μελόνι σχηματίζουν κυβέρνηση επικεφαλής του συνασπισμού της Δεξιάς. Κι αντί για απομόνωση των φασιστών βλέπουμε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να τους αποδέχονται ως «κανονικότητα».

Οι νεοφιλελεύθερες θεωρίες για «λιγότερο κράτος» και «τέλος της ιστορίας» έχουν γίνει κουρέλια καθώς η οικονομική κρίση απαιτεί όλο και μεγαλύτερα «πακέτα» κρατικού παρεμβατισμού και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εκτοξεύουν τις πολεμικές εμπλοκές και τους εξοπλισμούς.

Χρειαζόμαστε επειγόντως απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις. Είναι δυνατόν να μεταρρυθμιστεί το κράτος της «εθνικής ασφάλειας» που ξαναφέρνει στο προσκήνιο «παρακρατικούς» μηχανισμούς και ενισχύει όλους τους κατασταλτικούς θεσμούς; Ή πρέπει να το ανατρέψουμε και πώς;

Η πάλη για τη δημοκρατία σήμερα είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και του κινήματός της. Το μονοήμερο συζητήσεων που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) την Κυριακή 6 Νοέμβρη στη Νομική της Αθήνας, είναι συμβολή σε αυτή την προσπάθεια.

Ελάτε να συζητήσουμε για τις επαναστατικές παραδόσεις του Μαρξ και του Ένγκελς, του Λένιν και του Τρότσκι, της Παρισινής Κομμούνας και της Οκτωβριανής Επανάστασης που γίνονται ξανά πολύτιμες για την Αριστερά και το εργατικό κίνημα. Η πάλη για τη δημοκρατία σήμερα χρειάζεται την αντικαπιταλιστική στρατηγική της εργατικής δημοκρατίας, της πάλης για τον σοσιαλισμό.

Ελάτε να πιάσουμε μαζί το νήμα που συνδέει την πάλη για την ανατροπή του Μητσοτάκη με τις επαναστατικές ιδέες του Μαρξ και του Λένιν.

Οι συζητήσεις του μονοήμερου:

*11.00-13.00 – Πολιτική κρίση, κρίση συστημική

*13.30-15.00 -Ο Μαρξισμός και το κράτος

*15.30-17.00 -Ο Λένιν και η Δημοκρατία

*17.30-19.00 -Η πάλη για τη δημοκρατία σήμερα και η επαναστατική Αριστερά

Επικοινωνία

www.sekonline.gr τηλ. 2105221509, 6955687583

Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 210 5247584 Φειδίου 14-16 Αθήνα, www.marxistiko.gr»