Επί ενάμιση χρόνο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να δέσουν την υπόθεση της φοιτητικής εστίας, καθώς… καθοριστικό ρόλο έπαιζε 22χροη αστυνομικός που συνελήφθη από τις Αρχές.

Πρόκειται για την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό Γ.Α. η οποία διατηρούσε σχέση με έναν εκ των αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν με ορμητήριο την φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου.

Η νεαρή δόκιμος επρόκειτο να ορκιστεί την επόμενη εβδομάδα και να βγει στους δρόμους.

Σύμφωνα με την εκπομπή T-Live στον Alpha, πριν από περίπου 8 μήνες καταγράφηκε η εξής τηλεφωνική επικοινωνία της 22χρονης με τον ποινικό σύντροφό της, με τον οποίο είχε ερωτικό δεσμό και πήγαινε μάλιστα και διέμενε στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας μαζί του και με τους υπόλοιπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Η 22χρονη είχε ζητήσει να μεταχθεί στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου για την «πρακτική» της, όπως κι έγινε.

Πώς ενημέρωνε τους κακοποιούς

Βάσει πρωτοκόλλου, όταν πρόκειται να γίνει αστυνομική επιχείρηση σε κάποια περιοχή, συγκεντρώνονται όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο οικείο ΑΤ. Δηλαδή όταν ήταν να γίνει επιχείρηση στου Ζωγράφου συγκεντρώνονταν Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ κι οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της ΕΛΑΣ στο εκεί αστυνομικό τμήμα. Ετσι, λοιπόν, η 22χρονη έβρισκε τον τρόπο να ενημερώσει τους κακοποιούς.

Στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα, λοιπόν, που έχει καταγραφεί πριν 8 μήνες υπήρξε η εξής στιχομυθία:

22χρονη: Σήμερα θέλω να είσαι προσεκτικός, θέλω να προσέχεις πολύ…

Αλβανός: Τι να προσέχω;

22χρονη: Θέλω να προσέχεις τον εαυτό σου και τους φίλους μας…