Αναστατωμένοι είναι από το μεσημέρι της Κυριακής οι λουόμενοι στα Νέα Φλόγητα της Χαλκιδικής, μετά από τον θάνατο ενός 15χρονου παιδιού από την Σκύδρα μπροστά στα μάτια τους. Είχε πάει αυθημερόν εκδρομή με τους φίλους του.

Το παιδί μπήκε στη θάλασσα, κολύμπησε στα ρηχά και δεν αντιδρούσε για μερικά λεπτά, μέχρι που οι φίλοι του ανησύχησαν και διαπίστωσαν ότι κάτι είχε συμβεί.

Οι λουόμενοι μαζί με τον ναυαγοσώστη προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ, ενώ είχαν και απινιδωτή, αλλά ήταν αργά.

Τα νέα ερωτήματα που γεννώνται είναι αν χρειάζονται κι άλλοι ναυαγοσώστες για την περιοχή, καθώς διαθέτει μόνο δύο και η παραλία έχει έκτασης τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα.

Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για «τυφλά» σημεία στην εν λόγω παραλία, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, ο ένας ναυαγοσώστης της παραλίας βρισκόταν 900 μέτρα και ο άλλος, ο οποίος έσπευσε για βοήθεια, βρισκόταν 600 μέτρα μακριά.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι το 15χρονο παιδί δεν γνώριζε καλό κολύμπι, ωστόσο αυτή η πληροφορία ελέγχεται.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο εξάδελφος του 15χρονου τον είδε μπρούμυτα στο νερό. Αρχικά θεώρησε πως αστειευόταν αλλά όταν τον πλησίασε έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα, τον γύρισε ανάποδα και διαπίστωσε ότι έβγαζε αφρούς από το στόμα.

Λουόμενοι έβγαλαν τον 15χρονο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν.

Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον νεαρό για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών. Δυστυχώς, όμως, ο άτυχος νεαρός κατέληξε.

H ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από την παραλία των Νέων Φλογητών δήμου Ν. Προποντίδας, 15χρονος ημεδαπός.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης».