Μπορεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής να είχαν ανάψει τα αίματα και το «σκληρό ροκ» να ήταν η επιλογή όλων των πολιτικών αρχηγών, στους διαδρόμους και στα γραφεία των κομμάτων, όπως και στο καφενείο της Βουλής, η εικόνα ήταν διαφορετική.

Το κλίμα ήταν καλό, δεν υπήρχαν εντάσεις ενώ πηγαδάκια με βουλευτές δημιουργούνταν και γίνονταν συζητήσεις για όλα τα θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία Τσίπρα αποχώρησε από την Ολομέλεια και πήγε στο γραφείο του στη Βουλή. Μιλούσε με βουλευτές και η εικόνα δεν έδειχνε πίεση καθώς το κλίμα ήταν καλό.

Το ίδιο και στα υπόλοιπα γραφεία των κομμάτων. Ολοι οι βουλευτές ήταν εν αναμονή και των δευτερολογιών ενώ σχολίαζαν τις πρώτες ομιλίες και το ποιος επικράτησε με τις ατάκες του.

Τι συζητήθηκε

Μετά τις πρωτολογίες, το πρώτο θέμα στις συζητήσεις στα πηγαδάκια των νεοδημοκρατών βουλευτών ήταν πώς εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός. Πολλοί είπαν ότι ήταν καλός αλλά ήθελαν μεγαλύτερη… ένταση και περίμεναν τη δευτερολογία.

Ομοίως, ιδιαίτερα ευχαριστημένοι ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι νίκησε κατά κράτος τον Κ. Μητσοτάκης στριμώχνοντάς τον για τις υποκλοπές.

Ένα πηγαδάκι που είχε στο επίκεντρο τον κ. Δημοσχάκη, ο οποίος ήταν και αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στο παρελθόν, είχε ως αντικείμενο συζήτησης τις μυστικές υπηρεσίες, πώς δρουν αυτές στο εξωτερικό και τι γίνεται με τις νόμιμες και παράνομες… επισυνδέσεις.

Ιδιαίτερη συζήτηση είχε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Δ. Χατζηδάκη με αντικείμενο συζήτησης πώς θα έρθουν οι Γερμανοί για να κατασκευάσουν εργοστάσιο τεθωρακισμένων στη Βόρεια Ελλάδα.

Κι ένα παραπολιτικό: Οι περισσότεροι βουλευτές ήταν… μαυρισμένοι. Όχι από το κακό τους, όπως είπε κάποιος στο καφενείο. Αλλά γιατί μόλις είχαν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Ζ. Ράπτη, Κ. Μονογυιού

Σ. Κεδίκογλου και Ελ. Ράπτη βλέπουν στο κινητό τις ενημερωτικές ιστοσελίδες

Ν. Παναγιωτόπουλος και Δ. Χατζηδάκης