Ο τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Ατζέτ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Kanal 7 ήταν παρών στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο και μεταφέρει τις εντυπώσεις του (φωτογραφία, επάνω και κάτω).

Παραιτήσεις

Ο κ. Ατζέτ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως στη συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν μετά το πέρας της συνέντευξης, τέθηκε το θέμα της παραίτησης του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία και του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία.

Ο Ερντογάν δεν έκανε σχόλιο για τον Ντράγκι, αλλά σχετικά με τον Τζόνσον, όπως μεταδίδει ο τούρκος δημοσιογράφος, εξέφρασε τη θλίψη του για την παραίτησή του.

«Δεν ήταν καλή για μας» είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε και για θέματα εξωτερικής πολιτικής και, συγκεκριμένα, τον ρώτησα για το ελληνικό ζήτημα, λέει ο Μεχμέτ Ατζέτ.

Απάντησε μέσω Μητσοτάκη

«Του θύμισα αυτούς που έκαναν δηλώσεις κατά της Τουρκίας, για τον εξοπλισμό των νησιών, τον αυξανόμενο αριθμό των αμερικανικών βάσεων, ζητώντας του να αξιολογήσει την Ελλάδα γι’ αυτή τη στάση» σημειώνει.

«Ο Ερντογάν απάντησε στην ερώτησή μου μέσω του Μητσοτάκη»:

«Δειπνήσαμε με τον Μητσοτάκη στο Αρχοντικό Vahdettin. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: Ας μην φέρουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα μεταξύ μας. Πέρασαν τρεις εβδομάδες και έκανε την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Εκανε παρόμοια πράγματα».

Πηγή: haber7.com, tourkikanea.gr