Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μιλούσε σε συνέδριο της UnidosUS, της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα δικαιώματα των Λατίνων στις ΗΠΑ, όταν προσπάθησε να πλέξει το εγκώμιο του Ραούλ Ιζαγκουίρ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της ΜΚΟ για 30 χρόνια.

«Ο Ραούλ βοήθησε να δημιουργηθεί αυτή την οργάνωση με την αντίληψη ότι η ποικιλομορφία αυτής της κοινότητας, τόσο ξεχωριστή όσο τα bodegas του Μπρονξ, τόσο όμορφη όσο τα λουλούδια του Μαϊάμι, τόσο μοναδική όπως τα τάκος για πρωινό εδώ στο Σαν Αντόνιο, είναι η δύναμή σας», είπε η Τζιλ Μπάιντεν.

Στην ομιλία της έκανε σαρδάμ αναφερόμενη στα παντοπωλεία (είπε bogedas αντί για bodegas), αλλά αυτό που εξόργισε τους Λατίνους ήταν το γεγονός ότι τους συνέκρινε με τάκος. Η Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων τόνισε ότι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να καταλάβει τους Λατίνους.

«Δεν είμαστε τάκος. Η κληρονομιά μας διαμορφώνεται από μια ποικιλία διασποράς, πολιτισμών και παραδοσιακών φαγητών και δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα στερεότυπο», υπογράμμισαν.

Τα λεγόμενα της Πρώτης Κυρίας προκάλεσαν αντιδράσεις σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν είναι σε πτώση- και- ανάμεσα στους ισπανόφωνους ψηφοφόρους. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 26% των ισπανόφωνων- βασική πηγή ψήφων για τους Δημοκρατικούς- εγκρίνουν τις επιδόσεις του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, από 55% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο.

Δείτε το βίντεο: