Τις «συκοφαντικές για τη χώρα δηλώσεις» του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου, παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, σχολίασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι ανατριχιαστικό», τόνισε ο κ. Οικονόμου, «τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε, μάλιστα, πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «κ. Κούλογλου άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο να υβρίζει την Ελλάδα και να εξαπολύει κατηγορίες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, πως τάχα το Λιμενικό μας ‘πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει’».

Ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στο ζήτημα: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: αυτή είναι η άποψη που έχει για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος;».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πια κατανοητό σε όλους πώς θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ μια εισβολή στον Έβρο, σαν και αυτή που αποκρούσαμε το 2020. Η εικόνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να επιβραβεύει με τη στάση του τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του κ. Αποστολόπουλου για την πατρίδα, ξεπερνά κάθε όριο. Είναι άγος».

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Αποστολόπουλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, δεν βλέπει Τούρκους ή άλλους διακινητές και κυκλώματα πίσω από τους μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά – δεν βλέπει καν την εργαλειοποίησή τους από τον Ερντογάν, προφανώς – αφού είπε και το εξής απίθανο:

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές»…