Kάννες ,αποστολή

Ηχοι από τραγούδια του Ελβις Πρίσλεϊ (1935 -1977) κατέκλυσαν το βράδυ της Τετάρτης την λεωφόρο Κρουαζέτ λίγο πριν την έναρξη του «Elvis», ενός βιογραφικού δράματος πάνω στον Βασιλιά του Ροκ. Αξονας του φιλμ, η μυστηριώδης σχέση του Πρίσλεϊ με τον αινιγματικό μάνατζερ του, συνταγματάρχη Πάρκερ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τον ανέδειξε.

Ο Πάρκερ είναι επίσης ο αφηγητής της ταινίας που εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του θρυλικού τραγουδιστή, την σχέση εξάρτησής του με την οικογένειά του, την επιρροή του από τη «μαύρη» μουσική, τον εθισμό του στις ναρκωτικές ουσίες αλλά και την περίοδο που έγινε μισητός στην συντηρητική Αμερική λόγω των ανορθόξων, σεξουαλικών κινήσεών του πάνω στη σκηνή οι οποίες ενθουσίαζαν το γυναικείο κοινό.

Και καθότι πρόκειται για ταινία του Αυστραλού σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν («Μουλέν Ρουζ», «Ο μεγάλος Γκάτσμπι»), αυτό σημαίνει μουσική στη διαπασών, αεικίνητη κάμερα, split screens, πληθωρικά σκηνικά και μια αίσθηση υπερβολής και over the top σε όλα.

Κάθε άλλο παρά ένα παραδοσιακά φτιαγμένο biopic, το φιλμ κάνει σταθμούς σε όλη την ζωή και καριέρα του τραγουδιστή και καταλήγει να είναι το πορτρέτο ενός μουσικά ανήσυχου αλλά εν τέλει τρομερά ανασφαλούς καλλιτέχνη που αναγκάστηκε να κάνει σημαντικούς για την ψυχή του συμβιβασμούς προκειμένου να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο νεαρός ηθοποιός Οστιν Πάρκερ είναι γοητευτικός στον ρόλο του Πρίσλεϊ τον οποίο έχει μελετήσει εξονυχιστικά, ενώ ένας Τομ Χανκς μακιγιαρισμένος ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο άσχημος (στα όρια της απωθητικής στην όψη καρικατούρας) υποδύεται τον αινιγματικό Πάρκερ.

Φυσικά, κεντρική θέση σε αυτό το ταξίδι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϋ την οποία υποδύεται η Ολίβια Ντε Τζόντζ.

Ο «Ελβις» θα διανεμηθεί στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι.