Τη παγκόσμια πρεμιέρα της έκανε την Τετάρτη στο φεστιβάλ των Καννών (τμήμα Premiere), η τελευταία ταινια του Πάνου Χ. Κούτρα «Dodo» παρουσία του σκηνοθέτη και αρκετών συντελεστών της ταινίας τους οποίους ο πρώτος ευχαρίστησε πάνω στη σκηνή της αίθουσας Κλοντ Ντεμπισί. Οι πρωταφωνιστές της, Ακης Σακελλαρίου και Σμαράγδα Καρύδη ήταν ανάμεσά τους.

Αστεία αλλά και πικρή, «τρελή» αλλά και προσγειωμένη, η ταινία είναι μια παράξενη δραματική σάτιρα που σχολιάζει το χάος της ελληνικής πραγματικότητας, με άξονα μια οικογένεια σε οικονομική δυσχέρεια.

Ο Koύτρας θίγει πολλά ζητήματα όπως η σεξουαλική ταυτότητα, το μεταναστευτικό, η αποδυνάμωση των οικογενειακών αξιών αλλά και η βαρβαρότητα του ανθρώπου προς τα ζώα (ο τίτλος παραπέμει σε ένα πουλί εξαφανισμένου είδους, που κάνει την εμφάνισή του στο σπίτι της οικογένειας).

Η ματιά του σκηνοθέτη είναι καυστική αλλά διακρίνεται από αγάπη και μια προσπάθεια κατανόησης των ηρώων. Ολοι οι ηθοποιοί τον υπηρετούν με ζήλο αλλά την παράσταση κλέβει ο Άγγελος Παπαθανασίου, αγαπημένος ηθοποιός του Κούτρα και επίσης εξαιρετικός στην ταινία Xenia του ιδίου που είχε κάνει πρεμιέρα στην ίδια αίθουσα πριν από μερικά χρόνια.

Στη φωτογραφία ο σκηνοθέτης Πάνος Χ. Κούτρας, ενώ προλογίζει την ταινία μιλώντας γαλλικά, δίπλα στον καλλιτεχνικο διευθυντή του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό