Ισόβια και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή εξαντλώντας τα όρια της αυστηρότητας του νόμου σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση και των δύο κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό με την πρόεδρο να παρατηρεί από έδρας ότι δεν είμαστε θέατρο.

Οι δικαστές ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση ομόφωνα κήρυξαν ενόχους τους κατηγορουμένους για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού χωρίς να τους αναγνωρίσουν κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησαν.

Ο τρόπος τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος τους και η στάση που τήρησαν μετά την αποκάλυψη τους μέτρησαν στην κρίση των δικαστών οι οποίοι αποφάσισαν να μην μειώσουν ούτε κατά μία ημέρα την ποινή των δύο κατηγορουμένων γράφοντας με την απόφαση τους το δικαστικό επίλογο της υπόθεσης τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Παρόντες μέχρι τη στιγμή της λήξης της συνεδρίασης οι γονείς της άτυχης κοπέλας, οι μητέρες άλλων γυναικών που δολοφονήθηκαν από συντρόφους τους αλλά και η Μάγδα Φύσσα δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια Τοπαλούδη.

Με αγκαλιές και δάκρυα συγκίνησης αγκάλιασε τη Μάγδα Φύσσα ο Γιάννης Τοπαλούδης.