Απεβίωσε από την επάρατη νόσο ο διευθυντής φωτογραφίας και (ενίοτε) σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης, ο οποίος είχε δουλέψει σε χαρακτηριστικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ανάμεσα στις οποίες οι «Μπαλαμός» και «Καρκαλού» του Σταύρου Τορνέ, «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Μάτια από νύχτα», «Ο διαχειριστής»  και «Ο κύριος με τα γκρί» του Περικλή Χούρσογλου, «Από το χιόνι», «Παρέες» και «Βαλκανιζατέr»  του Σωτήρη Γκορίτσα, «Γκίνες» του Αλέξη Καρδαρά  και «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη.

Στη φιλμογραφία του Σ. Γιαννούλη, πάντα ως διευθυντή φωτογραφίας, θα βρούμε 64 τίτλους, όχι μόνο art house ταινιών αλλά και κωμωδιών όπως οι «Ροζ ολοταχώς» του Δημήτρη Γιατζουζάκη, «Στο βάθος κήπος» του Κλεάνθη Δανόπουλου και «Λίστα γάμου» του Παναγιώτη Πορτοκαλάκη. Είχε δούλεψε επίσης σε ντοκιμαντέρ («Αύριο θα είναι όλα καλύτερα», «Στροφάδες – Τα νησιά του ανέμου και της αγιότητας» κ.α.) και είχε περάσει και από την τηλεόραση όπου στην δεκαετία του 1990 εργάστηκε στην σειρά «Ο Πρίγκηπας» και τα τελευταία χρόνια στην εκπομπή «Το Αλάτι της Γης».

Ως σκηνοθέτης, ο Γιαννούλης είχε παρουσιάσει την μικρού μήκους ταινία του «Lucy» (2016) στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ενώ τον τελευταίο καιρό εργαζόταν πάνω στο ντοκιμαντέρ  «EarthProSeed», επίσης σε δική του σκηνοθεσία.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του Γιαννούλη «του οποίου η απώλεια θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.