Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα από τον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό του αεροδρομίου Βινίτσια, το οποίο βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Σήμερα στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) 15 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, μεταξύ των οποίων εννέα νεκροί: πέντε άμαχοι και τέσσερις στρατιώτες», επεσήμαναν στο Telegram, ενώ πρόσθεσαν ότι «οι έρευνες συνεχίζονται» για τον εντοπισμό άλλων πιθανών θυμάτων.

Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή ότι 331 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 675 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, και πρόσθεσε ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Μεταξύ των 331 νεκρών συγκαταλέγονται 19 παιδιά, ανέφερε.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, συστήματα ρουκετών πολλαπλής εκτόξευσης και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, που έχει παρατηρητές στην Ουκρανία.