Οι Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές συμφωνούν να μην δημοσιοποιήσουν τους όρους που θέτει η κάθε πλευρά, πριν συμφωνήσουν σε «κοινές θέσεις» για να αποφύγουν την πίεση της κοινής γνώμης. Αυτό αναφέρει σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου σύμφωνα με το Interfax.

Τα μέλη των αντιπροσωπειών στις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν θα δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις τους πριν συμφωνήσουν σε «κοινές θέσεις», δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Γιούλια Λατίνινα στο κανάλι της στο YouTube.

Δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία

«Η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πολλές επιλογές που εκφράζονται και από τις δύο πλευρές. Έχουμε συμφωνήσει […] να μην βγούμε στη δημοσιότητα πριν συμφωνήσουμε σε κοινές θέσεις, ώστε η κοινή γνώμη να μην αρχίσει να ασκεί πίεση σε αυτές τις θέσεις», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

«Δεν θα θέλαμε να προκαλέσουμε κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις σε αυτό το στάδιο εκφράζοντας κάποια ωμά πράγματα», είπε.

Ο πρώτος γύρος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος στις 3 Μαρτίου. Ο τρίτος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση.