Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί οι διαπραγματευτικές ομάδες δεν αποκαλύπτουν τους όρους που θέτουν πριν καταλήξουν σε «κοινές θέσεις»

Εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών δεν θα δημοσιοποιήσουν τους όρους που θέτουν στο τραπέζι

Οι Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές συμφωνούν να μην δημοσιοποιήσουν τους όρους που θέτει η κάθε πλευρά, πριν συμφωνήσουν σε «κοινές θέσεις» για να αποφύγουν την πίεση της κοινής γνώμης. Αυτό αναφέρει σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου σύμφωνα με το Interfax.

Τα μέλη των αντιπροσωπειών στις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν θα δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις τους πριν συμφωνήσουν σε «κοινές θέσεις», δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Γιούλια Λατίνινα στο κανάλι της στο YouTube.

Δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία

«Η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πολλές επιλογές που εκφράζονται και από τις δύο πλευρές. Έχουμε συμφωνήσει […] να μην βγούμε στη δημοσιότητα πριν συμφωνήσουμε σε κοινές θέσεις, ώστε η κοινή γνώμη να μην αρχίσει να ασκεί πίεση σε αυτές τις θέσεις», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

«Δεν θα θέλαμε να προκαλέσουμε κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις σε αυτό το στάδιο εκφράζοντας κάποια ωμά πράγματα», είπε.

Ο πρώτος γύρος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος στις 3 Μαρτίου. Ο τρίτος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk