Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του υπογράμμισε τον ρόλο της ουκρανικής αντίστασης που όπως είπε κρίνει το μέλλον της Ευρώπης ενώ ζήτησε από τη Δύση να στηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία αλλά και να επιβάλει πιο αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ειδικότερα ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τους δυτικούς ηγέτες να του δώσουν στρατιωτικά αεροσκάφη. Ακόμα ζητά μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και των ρωσικών εξαγωγών.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που ανέβηκε στην πλατφόρμα του telegram, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τα έβαλε και με τους δυτικούς ηγέτες και κυρίως τη σιωπή τους, την έλλειψη αντίδρασης μετά την απειλή της Ρωσίας ότι θα βάλει στο στόχαστρο την ουκρανική βιομηχανία όπλων της Ουκρανίας.

Δεν άκουσα καμία αντίδραση

«Αναλογιστείτε την αίσθηση ατιμωρησίας των εισβολέων», στηλίτευσε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram. «Δεν άκουσα καμία αντίδραση από οποιονδήποτε ηγέτη χώρας του κόσμου (…) ούτε λέξη, είναι λες και οι δυτικοί ηγέτες διαλύθηκαν».

Χθες Κυριακή (06.03.2022), εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας διεμήνυσε πως θα μπουν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις εταιρειών που παράγουν όπλα, προσθέτοντας πως θα χτυπηθούν με όπλα «υψηλής ακρίβειας».