Νέο βίντεο από τους δρόμους του Κιέβου «ανέβασε» νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ξεκαθαρίζοντας πως ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να μάχεται και δεν σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα.

Διαψεύδοντας ότι έφυγε από το Κίεβο, σημειώνει ότι: «Υπάρχουν πολλά fake news στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση», είπε. Και συνέχισε: «Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας».

Το δραματικό διάγγελμα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με ενα δραματικό διάγγελμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα κατά τη διάρκεια της οποίας ο ουκρανικός λαός πρέπει να αντισταθεί.

«Αυτή η νύχτα θα είναι η πιο δύσκολη. Ο εχθρός θα μπει παντού. Πρέπει να αντισταθούμε. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα έρθει η ανατολή» είπε χαρακτηριστικά σε δραματικούς τόνους.

Όπως επιβεβαίωσε, πολλές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση και οι απώλειες είναι μεγάλες. «Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, τα αγόρια και τα κορίτσια μας στο Ντονμπάς, οι πόλεις του νότου, ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο. Δεν μπορούμε να χάσουμε την πρωτεύουσα».

«Οι Ουκρανοί αντιστέκονται ηρωικά σε αυτήν την επιθετικότητα που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», ανέφερε.