Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να στοχεύουν πλέον το Κίεβο. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι ήδη ανησυχητικά υψηλός.

Ο τρόμος στα μάτια των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας προστασία σε γειτονικές χώρες ή κλείνονται στα καταφύγια περιμένοντας να περάσει ο εφιάλτης ξυπνά μνήμες από σκοτεινές περιόδους της ιστορίας, που λανθαμένα θεωρήθηκε ότι τέλειωσαν και ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθούν.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ένας διπλωματικός μαραθώνιος με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να μιλούν σκληρά για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να τον απειλούν με καταστροφή της ρωσικής οικονομίας και των τραπεζών της χώρας του, κυρώσεις που προς το παρόν δεν έχουν πάρει σάρκα και οστά.

Αποκαρδιωμένος ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαψάχνει την έξοδο κινδύνου, δηλώνοντας την απαγοήτευσή του από την έλλειψη στήριξης από τη Δύση και εκλιπαρώντας για μια αξιοπρεπή ήττα τη Ρωσία.

Τις ραγδαίες και δραματικές εξελίξεις μεταδίδει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία λεπτό προς λεπτό το in.