Ο λατρεμένος μου rabbit από ατσάλι «χασμουριέται» χωρίς καν να κρατήσει τα προσχήματα. Σκέφτομαι πόσες, αλήθεια, φορές έχει ακούσει συζητήσεις γύρω από ατέλειωτα μηδενικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, εξορμήσεις σε υπέρλαμπρα spots, «χτυπήματα» εκατομμυρίων σε δημοπρασίες στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στη Σαγκάη.

Ο εμβληματικός λαγός προτιμάει τα γαλάζια, λευκά και χρυσαφένια καλοκαίρια στην Ελλάδα και τις κρουαζιέρες με τα πολυτελή mega yachts. Οπως άλλωστε ο δημιουργός του, Jeff Koons, που η παγκόσμια πανδημία τον κράτησε πέρυσι μακριά από την Υδρα.

Αυτό όμως το καλοκαίρι η άφιξη του αμερικανού καλλιτέχνη, ο οποίος, ως γνωστόν, ασχολείται με τη λαϊκή κουλτούρα και τα αντικείμενα της καθημερινότητας, είναι σίγουρη.

Η έκθεσή του στα Σφαγεία της Υδρας με τη σφραγίδα του στενού του φίλου και συνεργάτη Δάκη Ιωάννου θα πραγματοποιηθεί μετά από δύο σχεδόν χρόνια σιωπής. Κάποιοι σκέφτονται ότι πρέπει να κλείσουν έγκαιρα δωμάτια στη μικρή αριστοκρατική Υδρα διότι εκεί θα φθάσουν διεθνείς προσωπικότητες μαζί με τους έλληνες φίλους της τέχνης.

Ο Ιούνιος θα είναι τελικά ένας μήνας γεμάτος γεγονότα, αφού η μεγάλη γιορτή της Ναυτιλίας, τα Ποσειδώνια, θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.

Οι σουίτες, τα εστιατόρια και οι χώροι γύρω από τις πισίνες του Four Seasons στη Βουλιαγμένη έχουν ήδη κλειστεί από ξένους εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Αφήνω τη σκέψη μου να «πετάξει» σε ένα δείπνο το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες βραδιές στη φιλόξενη πρεσβεία του Βιετνάμ. Τα λουλούδια μύριζαν τόσο γλυκά…