Ο τεράστιος ασημένιος λαγός με την υπογραφή του Jeff Koons «κούνησε» τα αφτιά του με τέτοιο τρόπο που έμοιαζε να συμφωνεί με όλα αυτά που υποστήριζε ο νεαρός πλοιοκτήτης Πανταλέων Κουλουμπρής.

Ο γόνος της old money οικογένειας εφοπλιστών, μέγας playboy, λάτρης των σπορ και των private clubs στα λαμπερά χιονοδρομικά spots των Αλπεων, συζητούσε με φίλους στο μινιμαλιστικού τύπου σαλόνι του mansion στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Μια συζήτηση με το βλέμμα να χάνεται στο γαλάζιο της θάλασσας.

Η μεγάλη συντροφιά, μπροστά σε ένα τραπέζι με κόκκινα συλλεκτικά κρασιά σε ογκώδη Βaccarat ποτήρια, άκουγε τον κ. Κουλουμπρή να λέει ότι αυτή εδώ η εποχή είναι η ιδανικότερη για εξορμήσεις σε χιονισμένες βουνοπλαγιές.

Δεινός σκιέρ ο ίδιος, δοκιμάζει συχνά τις «αντοχές» φίλων και γνωστών στην Courchevel, στο Γκστάαντ, στο Βερμπιέ, στην Cortina d’ Ampezzo. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί όταν επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ. Είναι σίγουρα ο κορυφαίος αφού κατόρθωσε να φέρει σε δύσκολη θέση και αυτόν ακόμα τον Ουμβέρτο Χοενλόε, τον γαλαζοαίματο γιο της Ιρα φον Φίρστενμπεργκ, συχνό επισκέπτη της Ελλάδας (ήταν αυτές τις ημέρες στην Κίνα και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες), λάτρη της Μυκόνου και του Πόρτο-Beverly-Χέλι (όπως και η αειθαλής μητέρα του, η οποία αποδείχθηκε μια ταλαντούχος γλύπτρια εκτός από «δυνατή» τζετ σέτερ).

Ο Πανταλέων Κουλουμπρής μετά τις τελευταίες του εξορμήσεις στις Γαλλικές (Courchevel) και Ελβετικές Αλπεις (Γκστάαντ) ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βενετία και από εκεί να πετάξει με ελικόπτερο στους κινηματογραφικού τύπου Δολομίτες και στην εκπληκτικής ομορφιάς Cortina d’ Ampezzo. Προσωπικά πιστεύω ότι η Cortina είναι το ωραιότερο και πλέον αριστοκρατικό χιονοδρομικό spot. Ο κ. Κουλουμπρής συνηθίζει να συναντάει εκεί τον εγγονό του Τζιάνι Ανιέλι, Λάπο Ελκαν.

Είναι υπέροχο να κοιτάζεις από την ψηλότερη κορυφή των Δολομιτών τον κόσμο γύρω σου. Στην Αθήνα δεν γίνεται κάτι σπουδαίο όσον αφορά το social life. Ισως αργότερα…