Την επιστροφή στη φυλακή του πυρηνάρχη της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργου Πατέλη σηματοδοτεί η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που έκανε  δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπου Μωυσίδη για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς εφετείου της Αθήνας με βάση την οποία είχε αποφυλακιστεί με όρους ο κατηγορούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο Γ. Πατέλης με βάση την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ την αναίρεσης της εφετειακής απόφασης είχε επισημάνει πως στην επίμαχη απόφαση «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και – όπως είπε – «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.

Μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη αναβιώνει η καταδικαστική απόφαση του εφετείου και το αίτημα του κατηγορούμενου θα κριθεί εκ νέου από μηδενική βάση από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.