Tριά γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, αποβολή, ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες συνέθεσαν το σκηνικό της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Βόλο στο Γεντί Κουλέ, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με 2-1 με το σύνολο του Νίκου Νιόπλια να διατηρεί ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο.

Έτσι έπαιξαν

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Επασί στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν στον άξονα, τους Νέιρα, Λάμπρου στα άκρα και τον Τοράλ πίσω από τον Ντουρμισάι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Αλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπαριέντος, Τσοκάνη στον άξονα, τους Ρεγκατέν, Φερνάντες, Σοάρες μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Φαν Βέερτ στο «9».
Βούρος και Τοράλ έδωσαν το προβάδισμα 
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν ο Βόλος, ωστόσο τα γκολ και την ουσία τα είχαν οι Κρητικοί. Ετσι άνοιξαν το σκορ στο 19′ με κεφαλιά του Βούρου σε στατική μπάλα και ύστερα από λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, έξοδο του Κλέιμαν και στο 33′ έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους με ένα πολύ όμορφο γκολ.

Οι Κρητικοί «βρέθηκαν»… αυτόματα, όταν ο Ντουρμισάι έκλεψε και στη συνέχεια έπαιξε για τον Νέιρα, εκείνος να τακουνάκι έστρωσε στον Τοράλ που με σεντερφορίσια κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Φερνάντες έβαλε φωτιά στο ματς

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρότι είχαν βρεθεί με την πλάτη στον «τοίχο», συνέχισαν το καλό αγωνιστικό πρόσωπο του πρώτου μέρους, και κατάφερα να μετουσιώσουν την υπεροχή του σε γκολ. Ο Φερνάντες στο 51′ με πανέμορφο σουτ μειώσε σε 2-1 για την ομάδα της Μαγνησίας, βάζοντας ξανά την ομάδα του στην διεκδίκηση του ματς.

Αποβολή για Μπαριέντος και κοντά στο 2-2 

Στο 71 τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Βόλο, μιας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαριέντος, και έτσι οι γηπεδούχοι είχαν αυτόματα το πλεόνεκτημα παίζοντας με παίκτη παραπάνω. Αυτό όμως δεν «φάνηκε» στο επόμενο 10λεπτο, αφού ο Βόλος έμενε ψηλά και στο 77′ έφτασε μια ανάσα από το 2-2, όταν ο Φαν Βέερτ για εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από παράλληλη του Νίνη.

«Σφυροκόπημα» ΟΦΗ με χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες

Η φάση του Φαν Βέερτ φάνηκε πως αφύπνισε τους γηπεδούχους οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στα τελευταία λεπτά. Πιο συγκεκριμένα είχαν δοκάρι με τον Νέιρα (81′), ενώ ο Κλέιμαν αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Γκαγιέγος (σε φάουλ του Χιλιανού, η μπάλα άλλαξε πορεία την έδιωξε με το 1 χέρι ενώ το σώμα του είχε πάρει αντίθεση φορά), Νέιρα (σουτ), Λάμπρου (σουτ), ενώ στο 86′ βρέθηκε απέναντι από τον Λάμπρου στα 11 βήματα.

Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε χέρι του Φεράρι (στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Νέιρα αλλά είχε διακοπεί), όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε την εκτέλεση του 25χρονου και κράτησε το Βόλο «μέσα» στο παιχνίδι.

«Ήρωας» Επασί στις καθυστερήσεις 

Για να πάρει τους τρείς πόντους η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, χρειάστηκε ο Επασί να βάλει το χεράκι του. Ο Ροσέρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών και απέναντι στον Καμερουνέζο, πλάσαρε όμως εκείνος τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ και δευτερόλεπτα μετά έληξε το παιχνίδι.