Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, ο 25χρονος που παραδόθηκε στις αρχές και για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ΕΛ.ΑΣ. για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Η δικηγόρος του ανέφερε πως «θέλησε να παραδοθεί στις αρχές, βρέθηκε στη διάθεσή τους και ήρθε χθες. Παρουσιάστηκε, έγινε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και σήμερα ζήτησε προθεσμία. Το ότι παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr, ο 25χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία.

Ποιος είναι ο 25χρονος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 25χρονος είναι σκληροπυρηνικός χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, ενώ μετά την επίθεση έσπευσε στην Αθήνα για να γλυτώσει.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, συγκαταλέγεται στα ηγετικά στελέχη στελέχη της ομάδας που επιτέθηκαν στον Άλκη και δολοφόνησαν τον 19χρονο, ενώ ήταν ενεργός στα social media αναρτώντας εικόνες από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τις συγκρούσεις τους.

Παράλληλα, ταξίδευε στις οργανωμένες εκδρομές στα ματς εκτός έδρας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» στην άγρια επίθεση αν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι τον σέβονταν και τον θεωρούσαν «άτυπο αρχηγό» της ομάδας.

Όσοι αρχές τον αναζητούσαν εκείνος κρύβονταν σε σπίτια, πιθανότατα φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον αφού καταθέσει στις αρχές θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του.

Από τους 11 κατηγορούμενους για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία, μετά την παράδοση και του «Αθηναίου», ασύλληπτος παραμένει μόνο ένας 20χρονος, ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία και για τον οποίο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.