Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη και να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Όπως έγινε γνωστό έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την Τρίτη επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της Αλβανίας η άφιξη του εντάλματος και ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για τη δολοφονία Άλκη.

Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Από τις Αρχές εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, σήμερα, Τετάρτη ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.