Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι εμπλεκόμενοι στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στον άτυχο φίλαθλο του Άρη αρχίζουν να μιλούν και να δίνουν πρόσωπα και ονόματα για τον ρόλο τους στην δολοφονική επίθεση.

Μιλώντας στο MEGA και ερωτηθείς για τη σοκαριστική εικόνα που έδειξε στους δημοσιογράφους με τον Γιώργο Σαββίδη και το μαχαίρι, ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι η ανάδειξη αυτής της εικόνας έγινε κατόπιν επιθυμίας των γονιών του 19χρονου.

«Αυτή την εικόνα, εκείνος που μου την έστειλε μού είπε ότι ανέβηκε μετά την διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ- Άρης. Διασταύρωσα ότι υπάρχει όντως η φωτογραφία και ενημέρωσα» είπε και υποστήριξε ότι δέχεται απειλές.

«Δέχομαι απειλές μετά τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας, ωστόσο δεν με αγγίζει αυτό. Αυτή η φωτογραφία μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να σημαίνει και τίποτα» δήλωσε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια έχουν υπεισέλθει στο ποδόσφαιρο υπόδικοι που δεν φαίνονται ως πρώτα πρόσωπα λόγω του ποινικού μητρώου τους και δρουν με τέτοιου είδους μεθοδολογία. Είναι πλέον οργανωμένο έγκλημα» ισχυρίστηκε ο κ. Κούγιας.

Εισαγγελική παρέμβαση

Σημειώνεται πως οι αιχμές που άφησε χθες ο Αλέξης Κούγιας κατά του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η υποκίνηση ή τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος βίας του αθλητικού νόμου.

Στόχος είναι να φανεί το πότε και από ποιον αναρτήθηκε η φωτογραφία.

Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Tα βίντεο του Γιώργου Σαββίδη

Έχει σημασία να τονιστεί ότι ο εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του και βίντεο του Γιώργου Σαββίδη όταν είχε πάει έξω από το γήπεδο Χαριλάου ένα βράδυ το 2017 και τραγούδησε συνθήματα. Αυτό θα μπορούσε να ερευνηθεί εάν είναι ενέργεια που χαρακτηρίζεται ως υποκίνηση βίας.