Παραδόθηκε ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, ο «Αθηναίος» όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν. Πρόκειται για το άτομο που αναζητούνταν στην Αθήνα καθώς ήταν μέλος συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα.

Αυτή τη στιγμή από τους 11 υπόπτους εκκρεμεί η σύλληψη του 20χρονου που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνοδευόμενος από συνήγορο, εμφανίστηκε νωρίτερα στην ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΙ, παρότι υπήρχαν αναφορές που ήθελαν τον νεαρό να κρύβεται στην Αθήνα, εκείνος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και κρυβόταν πιθανότατα σε φίλους του.

Ο συγκεκριμένος δεν έχει συλληφθεί ποτέ, ούτε καν προσαχθεί και αμέσως μετά το φονικό σκηνικό στου Χαριλάου, εξαφανίστηκε. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με το κινητό του τηλέφωνο, ούτε να δώσουν εξήγηση στο γιατί ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα το ένταλμα για τον 20χρονο

Την ίδια στιγμή εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία – τον μόνο που αυτή τη στιγμή καταζητείται – για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

Επιχείρηση τέλεια προσχεδιασμένη
Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια με τους γονείς και τους φίλους του Άλκη για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, και αφού υπογράμμισε ότι τα παιδιά του περιέγραψαν τι ακριβώς συνέβη, αποκάλυψε ένα νέο στοιχείο. «Γιατί με εξουσιοδότησαν να το πω και οι ίδιοι θα το πουν όταν κληθούν», είπε ότι «ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη μαζί με άλλα παιδιά συνομήλικα τους πίνοντας καφέ και συζητώντας», ενώ είναι «βέβαιοι ότι τους παρακολούθησαν».

Οι φίλοι του, όπως είπε ο δικηγόρος, είναι «ιδιαίτερα φορτισμένοι, δεν κυκλοφορούν, ζουν με καθεστώς φόβου και τρόμου», προσθέτοντας ότι του περιέγραψαν ακριβώς τι έγινε καθώς και αυτά που θα καταθέσουν όταν κληθούν.

«Υπήρχαν κάποιοι εκεί που τους παρακολουθούσαν και πιθανώς τους απομόνωσαν όταν είδαν ότι πήγαν εκεί που τελικώς έγινε η ανθρωποκτονία και η απόπειρα. Μου είπαν ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που μπορούν να βεβαιώσουν το γεγονός. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για καταδρομική επιχείρηση τέλεια προσχεδιασμένη με ανθρώπους που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό που έκαναν κι αυτά όλα θα αναδειχθούν στην ανάκριση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.