Η Μπάρτολι, όπως και ο αμερικανός σκηνοθέτης Μπομπ Ουίλσον, είναι συχνοί επισκέπτες τα καλοκαίρια στο Πόρτο Χέλι. Διαθέτουν φίλους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Ανθρώπους που γνώρισαν στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Πριγκιπάτο. Οι κουρτίνες στα βόρεια της Αθήνας «έκλεισαν», στα mansions όμως στο Πόρτο-Beverly-Χέλι είναι ανοιχτές. Ο θεός του χιονιού δεν φάνηκε τόσο «σκληρός» εκεί.

Το στρώμα χιονιού «στάθηκε» απαλά πάνω από τεράστιες πισίνες και σιντριβάνια που ομοιάζουν με αυτά του Καρακάλλα. Πληροφορούμαι ότι νέα, αστραποβόλα mansions κατασκευάζονται στην περιοχή και στις γύρω νήσους.

Με υπογραφές ξένων δημιουργών. Πιστεύω ότι όσα χρήματα και αν διαθέτουν οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί, όσο ισχυροί και αν είμαστε, πρέπει να δίνουμε χώρο στους ταλαντούχους έλληνες αρχιτέκτονες, μηχανικούς, interior designers.

Η πανδημία δεν λέει να μας εγκαταλείψει, οι ασθενείς είναι πολλοί, η χώρα «δείχνει» κλειστή, χωρίς λαμπερά γεγονότα, χρήματα όμως υπάρχουν, όπως και επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη…