Το άτακτο, κακομαθημένο αλλά συνάμα τόσο γλυκό και παιχνιδιάρικο pincher μου Ρόμελ έκανε ακροβατικά επάνω στις πανάκριβες apres ski μπότες. Το σουέτ σε γκρι, λευκό, καφέ και στο χρώμα του πάγου, όπως επίσης οι γούνες βιζόν και black lama που έβγαιναν από το εσωτερικό έφεραν πλέον κηλίδες από «βρώμικο» πάγο.

Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι κούνησε το κεφάλι του απογοητευμένος μπροστά στο… καταστροφικό θέαμα. Οι μπότες τοποθετημένες στη σειρά με τις υπογραφές Dior, Chanel, Moncler έμοιαζαν ολίγον τσουρομαδημένες. Ακριβώς όπως τα μαλλιά της οικιακής βοηθού Κονσουέλο (ξαδέλφης της θεραπαινίδος Καντελάρια) όταν κυκλοφορούσε χωρίς σκούφο στον κήπο του mansion, «σκαρφαλωμένου» στις αστραποβόλες οροσειρές της Εκάλης.

O επιφανής συλλέκτης ρούφηξε μια γουλιά από το κόκκινο κρασί του, τοποθετημένο σε ένα ογκώδες ποτήρι από κρύσταλλο baccarat. «Η συγκεκριμένη καταστροφή μού θυμίζει εκείνη με το μακρύ, κεντημένο με αυθεντικούς κρυστάλλους φόρεμα συζύγου γνωστού επιχειρηματία στο ενοικιασμένο έναντι χιλιάδων ευρώ chalet τους, Cervinia, στις Ιταλικές Αλπεις» επισήμανε. «Ο σκύλος της οικογένειας, ένα κατά τα άλλα συμπαθέστατο κόκερ, ξήλωσε στη διάρκεια παιχνιδιού τη νύχτα τη βραδινή τουαλέτα με την υπογραφή Valentino.

H πτωχή πλην τιμία οικιακή βοηθός Κονσουέλο, η οποία εργαζόταν εκείνη την εποχή για την old money οικογένεια, θυμάται ακόμα το περιστατικό» συμπλήρωσε ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι. Κοίταξα έξω από το παράθυρο. Το χιόνι έλιωνε αφήνοντας πίσω του μόνο βρώμικο πάγο. Οι «γλυπτές» χιονισμένες δημιουργίες της Λίμνης των Ιωαννίνων και άλλων περιοχών δεν είχαν καμία θέση στον τεράστιο κήπο της βίλας στην οδό Ορτανσίας. Πάνω στο τραπέζι, δίπλα ακριβώς στα truffled scrambled eggs, βρισκόταν ένα βαρύ δερμάτινο βιβλίο με… χρηστικές πληροφορίες.

Ενα βιβλίο με πληροφορίες πώς να μην «γκρεμοτσακιστείς» στις βουνοπλαγιές των Ελβετικών, Γαλλικών και Ιταλικών Αλπεων. Ο κολεξιονέρ πάντως κατεβαίνει άνετα τη «μαύρη πίστα» του Les Trois Vallees. Magnifique!