Πραγματοποιήθηκε η 59η Δημόσια Κλήρωση της φορολοταρίας για συναλλαγές Νοεμβρίου 2021.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) χαρίζει σε χίλιους τυχερούς από 1.000 ευρώ με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι το Νοέμβριο του 2021, με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Δείτε ΕΔΩ τους τυχερούς λαχνούς

Τα εν λόγω χρηματικά ποσά είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Στο site της ΑΑΔΕ: Επιλέγετε «Είσοδος στην εφαρμογή» και βάζετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό στο TAXISnet. Στο πεδίο Δημόσια Κλήρωση – Συναλλαγές και Λαχνοί πατάτε «Εκτύπωση», ανοίγει ένα νέο παράθυρο και θα δείτε αν κερδίσατε.

Σημειώνεται ότι η πίστωση του ποσού γίνεται χωρίς τόκους, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού, ενώ, το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

Για να δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς πατήστε ΕΔΩ

Οι αλλαγές από Ιανουάριο

Η κυβέρνηση φέρνει αλλαγές στην φορολοταρία, προκειμένου να ευνοήσει αυτούς οι οποίοι έχουν χαμηλότερο εισόδημα και μεγάλες οικογενειακές ανάγκες.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθούνται:

  • Από τον Ιανουάριο του 2022  και κάθε μήνα θα κληρώνονται σημαντικά ποσά, τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ.
  • Το συνολικό ποσό που θα κληρώνεται κάθε μήνα δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στο 1  εκατ. ευρώ. Σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως.
  • Τα βραβεία θα κλιμακώνονται κάθε μήνα και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ ενώ, τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.