Η Αναστασία Τσιλιμπίου βρέθηκε από μικρή στα φώτα της δημοσιότητας. Στα πέντε της ασχολήθηκε με το παιδικό modeling. Στα 10 της υποδύθηκε την κόρη της Ναταλίας Δραγούμη και του Γιώργου Νινιού στη σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου», ενώ τρία χρόνια αργότερα πρωταγωνιστεί στο θρυλικό «Νησί». Στην πορεία προέκυψαν και άλλες σειρές, ενώ η νεαρή ηθοποιός συμμετείχε και σε σειρά μυθοπλασίας στη γείτονα χώρα.

Εφέτος η Αναστασία μεταμορφώνεται στη δυναμική αλλά και ταυτόχρονα ευαίσθητη, αλλά σίγουρα tech freak, Ναυσικά, η οποία μετακομίζει στο καθόλου καλό «Καλοχώρι» μαζί με τον πατέρα της (Βασίλης Μπισμπίκης) και τα δύο «κομάντα» αδέλφια της Γιώργο και Αλέξανδρο. Μετά τον χαμό της μητέρας της αναλαμβάνει τον ρόλο της. Ως κλασικό παιδί της πόλης, η Ναυσικά έχει κλειστεί στον δικό της ψηφιακό κόσμο, από τον οποίο θα «δραπετεύσει» σύντομα χάρη στον Νεκτάριο (Χρήστος Στρατάκης).

Η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλάει στο «Βήμα» για τον ρόλο της στα «Κομάντα και δράκοι», θυμάται το «Νησί» και εξηγεί πώς μια συζήτηση με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη την ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική.

Πρωταγωνιστείς στα «Κομάντα και δράκοι». Τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτή τη σειρά;

«Μου αρέσει η αγάπη που υπάρχει από όλους μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Αγαπώ και εκτιμώ την πίστη των συναδέλφων μου σε αυτή τη σειρά και φυσικά αγαπώ το ότι κάτι τόσο διαφορετικό για την ελληνική τηλεόραση παίρνει θέση εφέτος ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα που υπάρχουν».

Η Ναυσικά, ο ρόλος που υποδύεσαι, είναι «κολλημένη» με το Internet και τα παιχνίδια. Στην πορεία θα δούμε να αφήνει στην άκρη τον υπολογιστή;

«Αυτό θα ήταν κάτι που, η αλήθεια είναι, θα ήθελα να αφήσω να το ανακαλύψει το κοινό στην πορεία. Φυσικά και η Ναυσικά θα αφήσει τον ψηφιακό κόσμο στη συνέχεια της ιστορίας, αλλά το γιατί και το πώς θα το ανακαλύψετε μόνοι σας!».

Ποια είναι η δική σου σχέση με τo gaming και τα social media; Εχεις κοινά μαζί της;

«Δεν θα έλεγα ότι έχω κοινά μαζί της όσον αφορά το gaming, αλλά σίγουρα έχω την ίδια σχέση με τα social media. Ασχολούμαι με αυτά καιρό και μου αρέσει να εκφράζομαι αυθεντικά και αληθινά στο κοινό μου, θυμίζοντάς τους ότι πιο όμορφοι είναι όταν είναι ο εαυτός τους».

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η σχέση της Ναυσικάς και του Νεκτάριου;

«Το πώς θα ήθελα δεν έχει να κάνει με εμένα, σαν Αναστασία. Οταν δεχόμαστε να υποδυθούμε έναν ρόλο, δεχόμαστε την πορεία του χαρακτήρα έτσι όπως είναι. Σίγουρα όμως σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει και μια άλλη πλευρά, την οποία έχουν και η Ναυσικά και ο Νεκτάριος. Ελπίζω και οι δύο να ανακαλύψουν ο ένας στον άλλον αυτές τις διαφορετικές πλευρές!».

Αναστασία, μπήκες από μικρή στον χώρο της τηλεόρασης. Εφέτος παίζεις μαζί με τέσσερα πιτσιρίκια. Σου ξυπνούν εικόνες από τα πρώτα σου βήματα; Πώς είναι η συνεργασία μαζί τους;

«Σίγουρα μου ξυπνάνε αναμνήσεις! Μου θυμίζουν πόσο όμορφα και διασκεδαστικά ήταν και για εμένα αυτά τα χρόνια. Το πιο όμορφο όμως είναι πως ακόμα και αν μια μέρα η διάθεσή μου δεν είναι και η καλύτερη, τα ξεχνάω όλα όταν ακούω και βλέπωαυτές τις υπέροχες παιδικές φατσούλες να με χαιρετούν».

Ηταν εύκολο για ένα παιδί να συνδυάσει τις υποχρεώσεις του σχολείου με τις απαιτήσεις ενός τηλεοπτικού γυρίσματος;

«Ολα έχουν να κάνουν θεωρώ με τους γονείς. Αν οι γονείς υποστηρίζουν τα παιδιά τους, τους δώσουν καλές βάσεις και παιδεία και τα κατευθύνουν σωστά δίνοντας βάση τόσο στο σχολείο όσο και στις εξωτερικές δραστηριότητες, όπως το γύρισμα, τότε όλα θα πάνε ρολόι».

Πότε και πώς κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με την υποκριτική;

«Στα γυρίσματα της σειράς «Το νησί» είχα μια μέρα μια κουβέντα με τον σκηνοθέτη μας, τον Θοδωρή Παπαδουλάκη. Ο ίδιος μου μίλησε για το ποσό όμορφο είναι το επάγγελμα του ηθοποιού και πόση μελέτη χρειάζεται η ενσάρκωση ενός ρόλου. Εκείνη την ημέρα κατάλαβα πόσο πολύ θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική».

Μια και αναφέρθηκες στο «Νησί», μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, τι θυμάσαι πιο έντονα από αυτή τη σειρά;

«Τον επαγγελματισμό και την αγάπη που δινόταν σε αυτό που κάναμε. Σε όλες τις δουλειές του Θοδωρή υπάρχει αυτό. Αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνει η ομάδα. Μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε πραγματικά και να μη δούμε τη δουλειά σαν ακόμα μια δουλειά».

Πώς είναι να συνεργάζεσαι ξανά, ύστερα από περίπου 10 χρόνια, με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη;

«Τώρα ο Θοδωρής με βρήκε σίγουρα πιο ώριμη σαν ηθοποιό και άνθρωπο. Είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε σε περισσότερο βάθος και το γεγονός ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και τον τρόπο που δουλεύει βοήθησε πολύ».

Το 2015 μετακόμισες στην Τουρκία για τις ανάγκες της σειράς «Κιοσέμ: η σουλτάνα». Πώς ήταν αυτή σου η εμπειρία; Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

«Ηταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είχα την ευκαιρία σε πολύ νεαρή ηλικία να βρεθώ σε μια άλλη χώρα με μια άλλη κουλτούρα και να δω πώς δουλεύουν στο είδος μου σε άλλες χώρες. Μόνο η γλώσσα με δυσκόλεψε. Παρ’ όλα αυτά και αυτό ήταν θέμα συνήθειας. Δεν βρέθηκα ποτέ σε δύσκολη θέση και όλα κύλησαν πολύ όμορφα».

Ως νέα ηθοποιός και κυρίως ως νέος άνθρωπος, πώς διαχειρίζεσαι όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου;

«Προσπαθώ να μένω ο εαυτός μου. Να μη γίνομαι κακοπροαίρετη και να μην κρίνω τους γύρω μου χωρίς να σιγουρευτώ πρώτα ότι αυτό που πιστεύω ευσταθεί».