Πρόσφατα εορτάστηκαν με μια λαμπρή τελετή, παρουσία Αρχηγών Κρατών και Κορυφαίων Προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, τα 75 χρόνια της UNESCO, του εκπαιδευτικού, επιστημονικού και πολιτιστικού βραχίονα του ΟΗΕ.

«Ηταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της πορείας μου, αλλά και ένα σημαντικό ορόσημο για ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η UNESCO αποτελεί έναν διεθνή φάρο συνεργασίας ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, έναν θεματοφύλακα των υπέρτατων αξιών του διαλόγου, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Ανήκω στην οικογένεια της UNESCO από το 1999, όταν είχα τη μεγάλη τιμή να λάβω τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως του Οργανισμού.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν έχω σταματήσει να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά, για τον πολιτισμό μας, για την παιδεία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την Ελλάδα μας. Η επέτειος αυτή φέρνει στο μυαλό μου όλα τα σπουδαία ορόσημα του Οργανισμού αλλά και σημαντικές στιγμές της αποστολής μου» δηλώνει η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με αφορμή τη σημαντική επέτειο.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το όραμα της προώθησης της χώρας και του πολιτισμού της εκτός συνόρων, ενώνει τη φωνή της με το πάγιο ελληνικό αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και αναφέρεται στη στενή φιλία της με τη Μελίνα Μερκούρη και στο κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που προέκυψε μέσα στις δυσκολίες της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»