Διευρύνεται η συνεργασία ΑΑΔΕ – Europol σε ανταλλαγή πληροφοριών και κοινές δράσεις

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, συναντήθηκε στην Χάγη με την εκτελεστική διευθύντρια της Europol, Catherine de Bolle, και συμφώνησαν στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών

Η συνεργασία μεταξύ της Europol και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διευρύνεται ενώ γίνεται πλέον και πιο συστηματική, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, συναντήθηκε στην Χάγη με την εκτελεστική Διευθύντρια της Europol, Catherine de Bolle, και συμφώνησαν στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, ειδικά στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και στον σχεδιασμό και εφαρμογή κοινών επιχειρησιακών δράσεων.

«Όπλο» κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών

Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία αυτής της συνεργασία στην καταπολέμηση, μεταξύ άλλων, της παράνομης διακίνησης καπνικών, ναρκωτικών, καθώς και παραποιημένων προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε αναφορά στην ιδιαίτερη συμβολή της Ελλάδας στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ τονίσθηκε από και η εξαιρετική έως τώρα συνεργασία της Europol με τις ελληνικές τελωνειακές υπηρεσίες.

Δείγμα, άλλωστε, της αποτελεσματικής συνεργασίας υπήρξε η εξιχνίαση από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές της μεγαλύτερης υπόθεσης λαθρεμπορίας τσιγάρων στην Ελλάδα, τον περασμένο Μάιο. Ο εντοπισμός των 35 κοντέινερ, με 338 εκατ. τεμάχια τσιγάρων, που κατασχέθηκαν στη συνέχεια, έγινε με τη συνδρομή της Europol.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk