Συναγερμός σήμανε στο Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια, μετά από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Park City Center.

«Κλειστό λόγω επεισοδίου»

«Το Park City Mall είναι πλέον κλειστό λόγω επεισοδίου. Δεν υπάρχει άμεση απειλή ή κίνδυνος για το κοινό αυτήν τη στιγμή. Το εμπορικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021. Πρόσθετες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν είναι διαθέσιμες» ανέφερε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ορισμένοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς ν’ αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες, και πως έχουν προσαχθεί δύο ύποπτοι.

Κλήση για πυροβολισμούς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς σε εμπορικό κατάστημα της περιοχής.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η δημοσιογράφος του USA Today, Candy Woodall, η οποία ωστόσο τόνισε ότι πολλές πληροφορίες χρειάζονται επιβεβαίωση.

«Υπήρξαν ορισμένοι τραυματισμοί», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο Fox News χωρίς να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένο αριθμό τραυματιών ή να επιβεβαιώσει εάν αυτοί σχετίζονται άμεσα με τους πυροβολισμούς ή προκλήθηκαν από τον πανικό.

Πάντως, η αστυνομία του Λάνκαστερ ανακοίνωσε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή των τραυματιών.

Βίντεο

Στο μεταξύ, βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει γυναίκα να απομακρύνεται από το εμπορικό κέντρο ουρλιάζοντας αφού ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία

«Είμαστε λυπημένοι και οργισμένοι από το ατυχές, μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη στο εμπορικό μας κέντρο σήμερα», τονίζει στο Patriot-News η Brookfield Properties, ιδιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού κέντρου.

«Είμαστε ευγνώμονες για την άμεση δράση (της αστυνομίας) για τον έλεγχο της κατάστασης. Η ύψιστη προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι η προστασία των επισκεπτών και των ενοικιαστών μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.