Ακόμα 2.125 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, με τον αριθμό των συμπολιτών μας που έχουν χάσει τη ζωή τους να ανέρχεται σε 31 το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια στιγμή οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι είναι 331

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 403 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 346.

Αρκετά κρούσματα για ακόμα μια μέρα «δίνει» η Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο καταγράφει 37 κρούσματα, το Ρέθυμνο 15 και τα Χανιά 14.

Ακόμα, 94 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 61 η Ημαθία και 73 η Πιερία, 71 η Αχαΐα, 44 η Πέλλα, 39 η Δράμα και από 46 Ξάνθη και Κοζάνη, και 22 η ΔΚαστοριά

Δείτε τον χάρτη της διασποράς


Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.