Νέα έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. H έκρηξη σημειώθηκε και πάλι κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγες μόλις ημέρες μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που σκότωσαν σχεδόν 200 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτικών.

Λίγη ώρα αργότερα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς ανάμεσά τους και ένα παιδί, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, έκαναν λόγο για στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά του αφγανικού παραρτήματος του ISIS.

Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη Πέμπτη.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση είχε στόχο «βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS» ο οποίος θεωρήθηκε ότι κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ για να επιτεθεί, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες εκκένωσης. Η απειλή εκτιμάται ότι εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, τον οποίο επικαλείται το Sputnik, το χτύπημα είχε στόχο βομβιστή αυτοκτονίας που κινούνταν με όχημα κατευθυνόμενος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου και θα χτυπούσε.

Πληροφορίες για νεκρούς

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV ανέφερε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε και τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Βίντεο από το σημείο λίγο μετά την έκρηξη δείχνουν μαύρους καπνούς να βγαίνουν από κτίρια.